Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Deliruri

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Duminică, 28 Octombrie 2012, începând cu ora 19:00, Teatrul Național Lucian Blaga Cluj-Napoca găzduiește spectacolul-concert Deliruri.

Scenariul si regia: Mihai Măniuțiu
Scenografia: Adrian Damian
Coregrafia: Vava Ștefănescu
Muzica originală: Ada Milea
După texte de Ion Mureșan
Asistent regie: Mihai Panaitescu

Distribuția:
Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Vava Ștefănescu, Cristian Rigman.

(…) „În Deliruri, spectacol-concert, realizat de același scenarist și regizor la Teatrul de Artă din Deva, acesta revine asupra poeziei lui Ion Mureșan, slujindu-se de versurile reunite în Cartea Alcool, apărută în anul 2010 la editura Charmides din Bistrița, volum ce i-a adus poetului, un an mai târziu, premiul Uniunii Scriitorilor.
E meritul coregrafei și dansatoarei Vava Ștefănescu de a fi transpus în mișcare, în dans, în gesturi tremurate, în contorsionările propriului trup complexitatea și contrarietatea acestor trăiri intense pe care regizorul Mihai Măniuțiu, ajutat de scenograful Adrian Damian și de light designer-ul Radu Drusan, le-a transpus într-un admirabil spațiu scenografic caracterizat prin perfecta empatie cu versurile. (…)

Acestei realități umane tulburi și acestui spațiu fizic, Măniuțiu le asociază un spațiu sonor esențial și complementar deopotrivă, alcătuit din cântecele compuse pe versurile lui Ion Mureșan de artista cu totul specială, maestră a miniaturilor muzical- teatrale care e Ada Milea, cântece interpretate de compozitoare, de Bobo Burlacianu și de Cristian Rigman, lor alăturându-li-se, din când în când, vocea Vavei Ștefănescu. Îi revine Adei Milea meritul de a fi surprins în cele 23 de songuri compuse pe versurile lui Ion Mureșan impactul fizic și ideatic al oscilațiilor simțurilor, tresăririle lor înspăimântate de conștiința iminenței morții”

Mircea Morariu, Și a fost seară…Și a fost dimineață…
Aparut in Teatrul Azi nr 3-4-5 /2012

„Deliruri” este un spectacol unic, ce nu trebuie ratat. Teatrul de Artă din Deva oferă o şansă celor care doresc să-l vizioneze duminica 28 octombrie ora 19.00 la Teatrul National din Cluj” Mihai RADIC, Jurnalist

Prezentare:
„Spectacolul propune publicului o formulă inedită, sub forma unei combinaţii de teatru, muzică şi dans, pregătirile pentru acest eveniment debutând încă din luna octombrie 2011.
‘Echipa a lucrat formidabil la acest spectacol conceput pentru public şi aş putea spune că am reuşit pentru am avut o echipă de premianţi. În spectacol sunt 23 de cântece noi, create de Ada Milea. Am ştiut că destinaţia lui este Teatrul de Artă din Deva, care a fost, prin excelenţă, unul muzical’, a declarat joi regizorul Mihai Măniuţiu.

Sunt texte foarte frumoase ale lui Ion Mureşan, un poet pe care îl ador de foarte multe vreme. Am început, cu timiditate, o piesă-două, iar când a venit propunerea domnului Măniuţiu m-am bucurat să înfrunt toate aceste poezii. Aştept cu nerăbdare să văd reacţia poetului Ion Mureşan, pentru că a fost invitat la premieră’, a spus Ada Milea”. – material realizat pentru agentia Novanews.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.