Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Cupa Polus Center în Gastronomie

Data
Access
gratuit
Loc
Polus Center Cluj

În perioada 12-14 Septembrie 2014, în Cluj-Napoca va avea loc Cupa Polus Center în Gastronomie.

Participă bucătari din: România, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Portugalia, Cipru, Azerbaidjan, Elveţia, Italia, Coreea de Sud, Malta, Iordania și Albania.

Monente din programul evenimentului şi atracţiile pentru public:

  • Gastro show culinar militar (Military Kitchen);
  • Parada Sommelierilor (Organizaţia Somelirilor din România aniversare de doi ani);
  • Campionatul Naţional de Pizza;
  • Pizza Free Style (Acrobatica);
  • Pizza Master Show;
  • sesiuni de degustări gratuite la standurile: militar şi pizza;
  • Show Militar oferit de Asociaţia Tradiţii Militare (moment de luptă din istoria României – primul Război Mondial);
  • demonstraţii de pizza desert cu Maestrul Ovidiu Chebac;
  • demonstraţii cu Maestrul Tibi Kiss (bucătărie suedeză);
  • demonstraţii de bucătărie finlandeză;
  • demonstraţii de bucătărie japoneză;
  • demonstraţii de bucătărie sârbească;
  • demonstraţii de bucătărie coreană;
  • pregătirile Echipei Culinare Regionale a Moldovei pentru Cupa Mondială de la Luxemburg (demonstraţie şi prezentare), Chef Gigi Fedeleş, Chef Adrian Şipoteanu, Chef Dorel Şipoş;
  • sesiuni de prezentare: relansarea restaurantului Crama Dunărea din Bucureşti la kilometru zero al României (istorie, interviuri şi dezbateri profesionale).

Tot în această perioadă va avea loc și evenimentul intitulatMilitary Kitchen Show. Demonstraţii de bucătărie militară de campanie realizate de către maeştri bucătari invitaţi din România. Baza Militară se va numi Polus Military Camp, iar în cadrul ei vor exista patru bucătării de campanie pentru soldaţi şi un bucătărie de campanile pentru ofiţeri (popota). Cele cinci bucătării vor fi dotate cu decoruri şi instrumente militare pentru gătit. În cele trei zile ale evenimentului se vor găti următoarele preparate: fasole cu ciolan afumat, varză călită cu costiţă şi cârnaţi, mazăre cu pulpă de porc, orez cu şuncă şi sos de roşii. În timpul celor trei zile se vor pregăti 8.000 de porţii pentru publicul spectator (porţiile vor fi oferite spre degustare gratuit).

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.