Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Conul Leonida faţă cu Reacţiunea

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Vineri, 28 octombrie 2011, de la ora 19:00, în Studioul “Euphorion”, Teatrul Naţional din Cluj prezintă premiera spectacolului Conul Leonida faţă cu Reacţiunea de I.L. Caragiale. Regia şi scenografia spectacolului este semnată de Laurian Oniga.


Distribuţia:
Conul Leonida: Ovidiu Crişan
Efimiţa: Romina Merei
Safta: Lucia Wanda Toma

Prima premieră pe care Teatrul Naţional o pregăteşte pentru anul comemorativ Caragiale, la împlinirea a o sută de ani de la moartea marelui dramaturg, este Conul Leonida faţă cu Reacţiunea, urmînd ca la începutul anului 2012, să aibă loc premiera cu D’ale carnavalului în regia Monei Marian.

„Politicianul” Leonida a înlocuit tribuna politică/cafeneaua cu odaia modestă dintr-o mahala bucureşteană, auditoriul fiind format dintr-o singură persoană: Efimiţa. Aici soţia nu mai este femeia matură, cu umor, care-i înţelege balivernele, mai mult dintr-o datorie conjugală, ci o tînără care-l priveşte cu veneraţie şi infiunită iubire. La începutul poveştii, Leonida este un bărbat măreţ, iar la sfîrşit, un iepure fricos, speriat la culme de infernul de afară, care, pentru Efimiţa e „revuluţie”, pentru Leonida „reacţiune”, iar pentru Safta, un „obicei mitocănesc”, cînd, de fapt, este o simplă petrecere, ce-i drept, cam zgomotoasă.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.