Orașul Cluj-Napoca

Ascultă!

Implică-te! Cluj în imagini

Concert de Drag

Data
Access
40 lei
Loc
Universitatea Babeș-Bolyai (UBB)

Duminică, 24 Februarie 2013, începând cu ora 19:00, la Auditorium Maximum din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca va avea loc spectacolul de muzică clasică, jazz şi pop Concert de Drag, în versiunea inedită şi proaspătă a Cvartetului Mood şi a solistelor Luiza Zan şi Elena Mîndru.

Piese ale marilor legende Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Edith Piaf sau James Brown, vor răsuna pe scena sălii Auditorium Maximum spectaculos decorată de către Chic Ville, astfel încât atmosfera serii va fi o dată în plus fermecătoare. În pauza concertului publicul este invitat să deguste un pahar de vin din partea Cramei Nachbil, precum şi produse de patiserie oferite de Cofetăria Cristina.

Cvartetul Mood s-a înfiinţat în anul 2005 din iniţiativa unanimă de a atinge un înalt nivel de performanţă şi profesionalism. Formaţia este compusă din patru tineri talentaţi şi energici. Absolvenţi ai Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, precum şi membri în orchestre prestigioase din România, muzicienii din Cvartetul Mood, prin experienţa dobândită reuşesc să valorifice muzica cultă, concepută pentru tradiţionalul cvartet de coarde, totodată abordând muzica de divertisment, fiind capabili să creeze show prin piese şi hituri de mare succes, alese şi prelucrate chiar de ei pentru cvartet de coarde. Dintre cele mai importante apariţii ale Cvartetului Mood, amintim: recitalul extraordinar privat pentru Majestatea Sa Regele Mihai I al României, concertul extraordinar privat la aniversarea Maestrului Placido Domingo (Madrid), spectacolul Da Goldoni a Goldoni realizat în colaborare cu compania teatrală Tre Punti Venezia, Festivalul Internaţional George Enescu Bucureşti (Sala Palatului), Festivalul SoNoRo, Festivalul Mozart, Orchestra Română de Tineret…

Talent recunoscut la nivel internaţional, prin câştigarea Premiului al II-lea şi Premiului Publicului în cadrul Shure Montreaux Jazz Voice Competition (Elveţia), în faţa unui juriu prezidat de legendarul Quincy Jones, Elena Mîndru urmează în prezent cursurile unui program masteral intitulat Nordic Master of Jazz, actualmente studiind în Helsinki la Academia Sibelius. A participat la numeroase festivaluri precum Festivalul Jazz Napocensis, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Festivalul Jeunesses Musicales, Festivalul Naţional Mamaia, Festivalul George Grigoriu, Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia), Festivalul Scrivere in Jazz (Sassari, Italia), Keep An Eye Jazz Award (Amsterdam). În anul 2012, Elena Mîndru şi-a deschis propria companie de discuri, EM Records, prin care şi-a produs şi cel mai recent album de jazz, Romanian Christmas Stories, înregistrat în octombrie anul trecut şi lansat în mai multe oraşe din ţară.

De-a lungul ultimilor zece ani, Luiza Zan s-a format ca o cântăreaţă multilaterală, cu rădăcini solide în muzica de jazz, dar şi cu influenţe puternice din muzica clasică, pe care a studiat-o şi îndrăgit-o în liceu şi apoi facultate. O fire mereu în căutare, Luiza Zan s-a dedicat în timpul facultăţii aprofundării muzicii de jazz. A studiat cu saxofonistul american Rick Condit şi cu pianistul american Armen Donelian. Personalitate hotărâtă şi foarte cerebrală, Luiza Zan a câştigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competiţie ducând apoi la prestigiosul şi mult meritatul Premiu al II-lea la Shure Jazz Voice Competition în cadrul festivalului de Jazz din Montreux, Elveţia, cel mai vechi festival de gen din Europa. Printre proiectele de suflet ale artistei, amintim duo-ul imbatabil cu chitaristul, compozitorul şi sufletul trupei Slang, Jimmy şi proiectul GLIDQ, ce are în componenţă muzicieni de renume precum Dj Vasile (electronics), Electric Brother (chitară, drâmba şi percuţii), Sorin Romanescu (chitară), Tavi Scurtu (tobe), proiect în care Luiza a contribuit cu versuri, suflet şi bineînţeles, voce. În 2011 Luiza Zan a fost desemnată Muzicianul anului 2011 în cadrul Galei Premiilor de Jazz.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Notes&Tie.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.