Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Cluj Indie Fest

Data
Access
20/30
Loc
Flying Circus Pub Cluj-Napoca

În 7-8 Octombrie Flying Circus Pub organizează primul festival de INDIE din Cluj Napoca. Deși ditamai centrul studențesc este trist că nu există un public format pe acest gen muzical. Potențial există, slavă domnului. Muzica este lucrată și matură, închegată muzical și inteligentă la nivel de mesaj.

Fostul Music Pub, odihnescă-se-n pace, ne-a obișnuit, pe vechii clujeni cu Pulp, Oasis, Travis și Blur. Am crescut cu muzica asta și am purtat-o ca pe o hăinuță care a crescut împreună cu noi. Între timp, în Europa, au apărut trupe, între timp în România au apărut trupe, multe și bune. Din păcate, Clujul a rămas în urmă. Acum Flying Circus duce o cruciadă, împreună cu La Chambre du Chat și BHCB (New Disorder Parties) să organizeze un festival. Trupele aduse sunt nume deja cunoscute pe scena Europeană: VETOES (UK) și The Jumpin’ Quails(IT), capetele de afiș, sunt secondate de trupa Sophisticated Lemons din București, și Will Doo, o trupă clujeană. Organizatorii își doresc ca la fiecare concert pe care îl pregătesc să aducă în deschidere trupe clujene, pentru a crește vizibilitatea și calitatea scenei autohtone.

Dar să le luăm în ordine:

VETOES

Trupa britanică combină stilul indie rock cu math rock si punk. Rețeta british sună interesant și exotic și cred că putem afirma cu tărie că este un combo de negăsit în România. De asta vă recomandăm concertul VETOES. Pentru ca avem nevoie de concerte de calitate, pentru ca muzica live trebuie nu numai respectata dar si sustinuta, pentru ca fara ea viata n-ar mai fi asa melodioasa.
Trupa VETOES s-a format in 2009 in Cambridge. Stabiliti in Londra, sustin concerte la BBC Introducing si Steve Lamacq’s ‘Going Deaf for a Living’. Lucreaza cu producatorul Adam Whittaker (Grimus/Doves/Amy Winehouse) la inregistrarea primului lor EP ‘Ritalin/Ritalout’ semnat cu casa de discuri independenta SpaceRay Records.

http://soundcloud.com/vetoes
http://www.myspace.com/vetoes

‘Foals, Biffy Clyro şi Blood Brothers pe ACID’ – The Chase Manhattan
„Vetoes sunt pe scurt pur şi simplu indie rock and roll la cel mai înalt grad.” – BBC Introducing
„Sunt multe trupe, până şi în topuri, care nu le egalează energia…” – Indie Bands Blog
„Brută, gălăgioasă şi plină de energie furioasă şi articulată ” – New Music Matters
„Fresh faced guitar pop sex never tasted so good.” – Club Velocity

The Jumpin Quails (Italy – Indie/ Beat/ Psychedelic Rock)

The Jumpin’ Quails si-au inceput activitatea intr-un decor al anilor ’60, imbinand surf-ul cu indie si accente de rock. S-au lansat in lumea underground-ului din Turin si au devenit cunoscuti in urma turneelor de prin Europa. Primul lor LP, „What’s Your Jump Like?” e compus dintr-o serie colorata si dura de piese nepublicate care imbina beat-ul classic al anilor ’60 cu sound-ul plastic din ’80.
In ultimii doi ani The Jumpin’ Quails au fost implicate in trei turnee prin Europa, reusind la inceputul anului 2011 sa lanseze albumul ‘Bishops In Tea Shops’ – populat cu personaje libertine si blestemate ansamblate intr-un scenario kaleidoscopic. Soundul garage al anilor 60 este present si pe acest album, insa post punk-ul isi intra in drepturi alaturi de surf si mici “contaminari” synth-etice.
Albume :
Bishops In Tea Shops 2011
Than Today 2011
http://www.jumpinquails.com/

Sophieticated Lemons (Romania – Alternative/Indie)

Sophisticated Lemons lua nastere in Bucuresti in 2008, la initiativa basistului Andu Iosif , bateristului Andrei Popa aka Spike si a lui Andrei Dragusanu (lead guitar, backing vocals). Odata cu aparitia in trupa a vocalului Radu Osaciuc si-au definit stilul si au inceput sa concerteze prin numeroase cluburi bucurestene, dar si din tara, si sa se implice in diverse proiecte alaturi de trupe mai vechi ale scenei muzicale alternative.
http://www.sophisticatedlemons.ro
Biletele se găsesc în Flying Circus Pub, pe Iuliu Maniu, nr. 2. Ofertă limitată, primele 200 de brăţări pe ambele zile de festival, 20 RON, aşa că grăbiţi-vă!

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.