Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Campionatul Naţional de Carcassonne

Data
Access
gratuit
Loc
Polus Center Cluj

Sâmbătă, 6 Aprilie 2013, începând cu ora 14:00, la Polus Center Cluj va avea loc etapa locală a Campionatului Naţional de Carcassonne.

Carcassonne este un joc de dezvoltare teritorială, inspirat după modelul orașului Carcassonne din sudul Franței, celebru pentru fortificațiile sale romane și medievale. Este un joc ingenios, în care inventivitatea şi perspicacitatea jucătorilor este pusă la încercare. Aceștia trebuie să construiască cu ajutorul bucăților de hartă, o întreagă reţea de oraşe, drumuri, câmpii şi mănăstiri. Fiecare jucător are la dispoziţie șapte supuşi (pioni) care pot fi plasaţi cu rol de tâlhari, cavaleri, ţărani sau călugări, în aşa fel încât să aducă cât mai multe puncte. Un cavaler orăşean poate aduce mai multe puncte decât un ţăran de la ţară, s-ar putea să ne gândim noi orăşenii. Dar oare este aşa? Dezvoltarea regiunii se află în mâinile jucătorilor iar cheia succesului este folosirea ingenioasă a supușilor și strategia folosită!

Competiția din Polus Center face parte din Campionatului Naţional de Carcassonne a cărui organizator principal este cutia.ro. Campionatul este organizat anual ajungând în 2013 la cea de-a VII-a ediţie. Pe parcursul anilor competiţia s-a extins de la Cluj şi în alte oraşe mari din țară, tabăra de fani al jocului crescând exponenţial, anul acesta se vor organiza mai multe etape locale de concurs până la finalul lunii iunie.

Persoana care câştigă finala, va reprezenta România la Campionatul Mondial de Carcassonne. Ce înseamnă acest lucru? Pe lângă presiunea cea mare că toţi pasionaţii jocului din ţară îi ţin pumni şi aşteaptă să devină campionul mondial de Carcassonne, va avea asigurat un drum gratis la Târgul de Jocuri din Essen (Germania), un fel de Mecca pentru pasionaţii jocurilor de societate și în plus, îi va fi asigurată cazarea şi intrarea la târg.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.