Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2012
- Data
- —
- Access
- gratuit
- Loc
- Polus Center Cluj
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
În perioada 7-9 Septembrie 2012, Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Polus Center Cluj vor organiza Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, ediţia VII.
Ca şi la ediţiile precedente, organizatorii au invitat pe lângă specialiştii culinari din România şi maeştri bucătari recunoscuţi la nivel internaţional precum Chef Reuven Harel (Israel), preşedintele Leon Menahem (Israel – Israeli Chefs Association), Master Chef Spiros Dimitriou (Serbia), Akbar Umarov (Uzbekistan), Maestrul Jyrki Yli-Uotila (Finlanda), sau profesor Constantinos Psindros (Cipru).
De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi prezente şi echipele naţionale culinare din Coreea de Sud, echipa naţională a Croaţiei, cea a Macedoniei şi bineînţeles echipele olimpice româneşti care vor participa la Olimpiada Culinară Mondială de la Erfurt, Germania.
Punctul culminant a ediţiei de anul acesta va fi lansarea mega showului Masters of Flames – Hells Kitchen&Angels Lounge unde se vor găti circa 2.800 de litri de mâncare pentru publicul spectator. Mai multe echipe de bucătari vor prezenta diverse reţete gătite la cazan şi grătar în spirit diavolesc, iar alte echipe vor prezenta preparate specifice poveştilor din rai şi anume un bufet compus din deserturi de bucătărie, deserturi de cofetărie ori patiserie, milk shake-uri, creme sau sorbeturi.
Program
vineri, 7 Septembrie 2012
- 18:00
Festivitatea de deschidere a competiţiei - 19:00
Gastro show cu Rista Claudia (Banat), Chef Odeh Elhawa (Israel), Maestrul Cofetar Şipoş Dorel (Târgu Mureş) - 20:15
Degustare de vinuri - 21:00
Concert de jazz - 22:00
DJ, music & dance party
sâmbătă, 8 Septembrie 2012
- 8:00
Înscrierea concurenţilor - 9:00
Preluarea standurilor de către concurenţi - 11:00
Startul competiţiei de preparate culinare reci - 11:30
Jurizarea concurenţilor - 13:00
Mega gastro show Hells Kitchen & Angels Lounge, partea 1 – Cazanele - 14:30
Încetarea competiţiei, deliberarea juriului - 16:00
Prezentare a Echipei Olimpice Regionale a României (Moldova) – meniul pregătit pentru Olimpiada de la Erfurt (Germania – octombrie 2012) - 18:00
Parada Somelierilor (Federaţia Somelierilor România) - 18:30
Demonstraţie cu maestrul Antonio Passarelli - 19:30
Demonstraţie cu maestrul Cristian Tufeanu – bucătărie japoneză - 20:30
Decernarea premiilor - 21:30
Concert cu trupa Sensor
duminică, 9 Septembrie 2012
- 8:00
Înscrierea concurenţilor - 9:00
Preluarea standurilor de către concurenţi - 10:00
Startul competiţiei de gătit în aer liber - 13:00
Mega gastro show Hells Kitchen & Angels Lounge, partea a II-a – Grătarul Uruguayan - 14:00
Jurizarea concurenţilor - 15:00
Prezentare a Echipei Olimpice Militare a României – meniul pregătit pentru Olimpiada de la Erfurt (Germania – octombrie 2012) - 16:00
Încetarea competiţiei, deliberarea juriului - 16:15
Demonstraţie cu Maestrul Cornelia Ghişoi (Mărgăritar) - 17:00
Demonstraţie cu Echipa Master Chef - 18:00
Demonstraţie cu Echipa Naţională de Bucătari din Coreea - 19:00
Parada Somelierilor coordonată de Sergiu Nedelea - 20:00
Decernarea premiilor - 20:30
Concert cu trupa ALIAS