Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Cameristele

Data
Access
15 lei
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Marți, 6 Octombrie 2015, începând cu ora 17:30, Studioul Euphorion din cadrul Teatrului Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca te invită la spectacolul de teatru intitulat Cameristele de Jean Genet.

Traducere de Ștefana Pop-Curșeu. Regia: István Albu. Decorul: Tibor Tenkei. Costumele: Gyopár Bocskai.

În distribuție: Miriam Cuibus, Irina Wintze și Angelica Nicoară.

Cameristele a fost scrisă de Jean Genet în 1947 și pusă în scenă pentru prima oară de Louis Jouvet la Théâtre de l’Arhénée din Paris.

În spatele unor „uși închise”, între cele două servitoare și stăpîna lor se petrece o istorie stranie, tulburătoare, cumplită. O fantastică idolatrie amestecată cu ură le macină inimile celor două surori marginalizate, transformându-le în adevărate mecanisme criminale. Solange și Claire joacă, pe rând, roluri prin care ele nu vor ajunge niciodată la adevărata identitate. Una dintre ele va avea însă curajul să-și asume personajul până la capăt. (Eugenia Sarvari)

Transpusă în zilele noastre, în viziunea tânărului regizor István Albu, piesa lui Genet capătă noi valențe: conflictului dintre clasele sociale i se adaugă cel dintre generații, frustrările materiale și sărăcia spirituală sunt acum accentuate de falsul lux al societății de consum. Valorile și idealurile fetelor de astăzi mai sunt oare altceva decât ceea ce văd pe ecranele televiziunilor de scandal și în show-urile televizate? Cum să mai înțelegi o societate în care nimic nu mai e de ajuns, în care frustrările sunt încurajate, răsturnând cele mai sincere dorințe de tandrețe și iubire în ură, scârbă și porniri ucigașe? Nimic absurd, ci doar trista condiție a omul de astăzi și din totdeauna. (Ștefana Pop-Curșeu)

Durata spectacolului: o oră și 45 de minute.

Recomandare de vârstă: 12+.

Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere, respectiv 7,5 lei biletul.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.