Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Călătorie în lumea dragostei

Data
Access
10 lei
Loc
Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Sâmbătă, 1 Iunie 2013, începând cu ora 19:00, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca va avea loc spectacolul Călătorie în lumea dragostei cu Cristian Mandu (vioară) și Ioana Mândrescu (pian).

Concert caritabil de vioară și pian organizat în beneficiul copiilor care învață în centrul Hans Spalinger din Cluj-Napoca. Aflat la a doua sa ediție, concertul are menirea de a strânge fondurile necesare continuării activității asociației, și să ofere, în același timp, o experiență inedită iubitorilor de muzică clasică.

Asociația Hans Spalinger școlarizează copii cu handicap mintal sever prin alternativa educațională de pedagogie curativă, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă. Scopul nostru este ca și acești copii, cărora până nu de mult nimeni nu le dădea nicio șansă, mulți dintre ei orfani, să aibă alături oameni pe care să îi considere prieteni, să aibă dreptul la educație, să poată să își atingă fiecare propriul potențial, a declarat Ovidiu Damian, director executiv AHS.

Programul concertului include lucrări ale unor compozitori binecunoscuți, precum Ludwig van Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski sau Fritz Kreisler, dar și piese inedite de pe coloana sonoră a unor filme precum Lista lui Schindler sau Parfum de femeie.

Cristian Mandu, un violinist de excepție, absolvent de conservator în SUA, care lucrează în prezent ca pilot de avion la o linie comercială din Cluj, alături de Ioana Mândrescu, o pianistă cu studii muzicale în Franța, au ales să se implice voluntar în acest proiect caritabil, în speranță că, în acest fel, vor contribui la construirea unui viitor mai bun pentru elevii AHS.

Am ales ca temă a concertului din acest an „Călătorie în lumea dragostei”, pentru că de atenție și de afecțiune au nevoie în primul rând copiii aflați în grija terapeuților Asociației Hans Spalinger. M-au impresionat atunci când i-am cunoscut: chiar dacă pentru bolile lor nu există vindecare, ei reușesc în fiecare zi să facă mici pași spre o viață mai independentă și, în tot acest timp, să fie fericiți, spune violonistul Cristian Mandu.

Asociația Hans Spalinger din Cluj-Napoca oferă planuri personalizate de intervenție, școlarizare și exerciții de recuperare fizică pentru copii cu handicap mintal sever și/sau asociat. Activitățile sunt esențiale pentru ca acești copii să aibă o șansă la dezvoltare, dar în același timp sunt mult mai costisitoare decât cele ale unei școli obișnuite: este nevoie de un profesor la fiecare patru copii, spații generoase și rechizite speciale.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.