Bzzap
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
Vineri, 29 Ianuarie 2016, începând cu ora 19:00, Studioul Euphorion din cadrul Teatrului Naţional Lucian Blaga te invită la spectacolul de teatru intitulat Bzzap de Robert Cohen.
Traducerea: Eugen Wohl. Regia: Răzvan Mureșan. Scenografia: Radu Lărgeanu şi Răzvan Mureșan. Design video: Marius Mureșan. Asistent design video: Cristian Grosu.
Distribuţia: Matei Rotaru, Cristian Grosu, Radu Lărgeanu, Diana Buluga, Alexandra Tarce, Patricia Brad, Miron Maxim și Cristian Rigman.
Robert Cohen este pedagog de teatru, regizor, critic, traducător si dramaturg fiind preocupat de formarea practică în artele spectacolului. A publicat numeroase volume, eseuri si articole referitoare la antrenamentul psiho-fizic al acestuia. Este fondatorul departamentului de teatru de la California Irvine (UCI), unde desfășoară o prodigioasă activitate cu studenții săi. La sfârșitul anilor ʹ80, a reușit să îl aducă la UCI pe Jerzy Grotowski, creând, împreună cu acesta „Objective Drama Program”. La UCI, Cohen a regizat peste șaptezeci de spectacole de teatru.
În 2006, a înființat propria companie teatrală, „The UCI Field Station at the Hayworth Theatre” la Los Angeles. Robert Cohen a vizitat România în 2006 și 2007 și a fost invitat la Întâlnirile Internaționle de la Cluj Est-Vest, în 2012. La Editura Casa Cărții de Știință din Cluj, au apărut, în anul 2012, patru volume ale omului de teatru american: Banda lui Moebius, Machiavelli: Arta terorii, Eseuri despre teatru și Puterea interpretării scenice.
La Teatrul Național din Cluj, regizorul Răzvan Mureșan a mai montat două texte ale autorului american: Machiavelli: Arta terorii în 2011 și Panglica lui Moebius în 2013. Acum se află la a treia întâlnire cu un text al lui Robert Cohen, Bzzap, tradus de Eugen Wohl.
Povestea este a unui bărbat de succes, matur și copilăros în același timp, cu două secretare, dintre care una îi este și amantă, cu o soție care-și exhibează frustările în febra cumpărăturilor, cu fantasme tratate de un medic psihiatru, deci cu toate metehnele omului modern/contemporan. Istoria se petrece în cadrul multifuncțional – birou, cameră de hotel, spațiu spre un dincolo care se inserează aici, pe un fond muzical obsedant – creat de regizor și de actorul Radu Lărgeanu.