Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Bucovina și Sibiu

Data
Access
gratuit
Loc
Cluj-Napoca

În 1-15 Septembrie 2012, Cazinoul din Parcul Central Cluj-Napoca te invită să vizitezi expoziția etnografică cu tema Bucovina și Sibiu.

Expoziția face parte din proiectul Călători prin țara noastră – România multiculturală, partea I, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune.

Proiectul a urmărit implicarea unor tineri fotografi români în promovarea și susținerea multiculturalității românești prin fotografia documentară etnografică. În urma desfășurării proiectului, se va lansa și un album fotografic pe aceeași temă, a culturii populare românești, a tradițiilor, a peisajelor, a monumentelor, a obiceiurilor din Bucovina și Sibiu.

Proiectul a pornit de la imaginea negativă pe care o au tinerii despre România, în contextul socio-economic și politic actual, și de la dorința noastră de a le arăta acestora că țara are și părți pozitive și frumoase dar care nu sunt atât de promovate și valorificate. Conform bilanțului anului 2011, realizat de IRES pe un eșantion de 1.351 de indivizi de 18 ani și peste, 80% din populația chestionată consideră că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită în România, iar tinerii cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani consideră într-o mai mare măsură decât alte categorii de vârsta aceasta. Alte probleme în întâmpinarea cărora vine acest proiect sunt: șomajul în rândul tinerilor, mai ales a celor cu studii superioare, accentuarea fenomenului emigrării în rândul tineretului, insuficienta dezvoltare a turismului național și a turismului cultural, existența fenomenului discriminării sau a ignoranței față de alte culturi decât cea proprie, lipsa unei educații culturale în rândul tinerilor.

Evenimentul este organizat de Asociația PhotoRomania în parteneriat cu Asociația Studenți pentru Societate Cluj și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.