Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Barrymore

Data
Loc
Teatrul Național Lucian Blaga

Sâmbătă, 19 Octombrie 2013, începând cu ora 19:00, Studioul Euphorion din cadrul Teatrului Naţional Lucian Blaga Cluj-Napoca te invită la spectacolul de teatru Barrymore de William Luce.

Durata spectacolului: o oră și 30 de minute.

În româneşte de Dana Lovinescu. Adaptare de Radu Beligan şi Liviu Dorneanu. Regia : Tudor Lucanu. Decorul şi costumele : Adriana Grand

În distribuţie: Anton Tauf și Ruslan Bârlea.

În anul 1996, scriitorul american William Luce scrie o dramă construită în jurul biografiei actorului John Barrymore. Barrymore este numele unei faimoase familii de actori americani: Lionel, Ethel şi John. John Barrymore, cel mai tânar dintre fraţi, a fost unul dintre marii actori de teatru şi film ai lumii. Premiera spectacolului Barrymore a avut loc pe Broadway, la Music Box Theater, în 1996, avându-l ca protagonist pe Christopher Plummer.

Jack Barrymore, ajuns la apogeul carierei, se agaţă de tot ceea ce a mai rămas din rolurile interpretate de-a lungul anilor, cu precădere de Richard al III-lea şi Hamlet, marile lui succese, cu care a uimit lumea întreagă. Anton Tauf intră pe nesimţite în rolul lui Richard, astfel încât privitorul va fi derutat cu totul, nu-şi va da seama când actorul se transformă în Barrymore, iar Barrymore în Richard.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.