Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Balet pe gheaţă – Spărgătorul de Nuci

Data
Access
90-140
Loc
Opera Națională Română Cluj-Napoca

Gheaţă adevărată pe scena Operei Române în două spectacole extraordinare, 18 ianuarie 2012, orele 18:00 si 21:00.
Cea mai faimoasă trupă de balet pe gheată din lume, “Saint Petersburg State Ballet on Ice” revine în Romania cu o premieră absolută la Cluj-Napoca. Opera Română va găzdui pe data de 18 ianuarie 2012 decorul feeric creat pe gheaţa pe care balerinii patinatori vor interpreta celebrul balet „Spargatorul De Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovsky.

Trupa Baletului de Stat pe Gheata din Saint Petersburg este considerată una dintre bijuteriile Rusiei şi turneele sale interaţionale au fost întotdeauna încununate cu succes.
Practic, prima trupă de balet pe gheaţă din lume, Baletul de Stat pe gheaţă din Saint Petersburg a fost înfiinţat în 1967, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru!

Piesa “Spărgătorul de nuci”, care a fost şi prima pusă în scenă de acestă companie, se menţine până în zilele noastre ca cea mai monumentală producţie de acest gen. Astăzi, cei 80 de balerini patinatori, majoritatea câstigatori ai multor medalii internaţionale la patinaj artistic, pregătiţi de coregrafi renumiţi în arta baletului clasic rusesc, împreună cu recuzita lor de aproximativ 800 de cosume, cuceresc fără exceptie orice audienţă întâlnită. Printre ei se află şi câştigătorii medaliilor olimpice de aur la patinaj artistic Ludmila Beloussova, Oleg Protopopov sau Alexei Ulanov. Superbele poveşti puse în scenă imbină într-o manieră unică aranjamentul simfonic al muzicii cu coloritul costumelor şi maiestria balerinilor!

Această producţie de succes a fost găzduită până acum de peste 7000 de scene, din toata lumea: din SUA şi Canada, până în Olanda, Germania, Portugalia, China, Taiwan şi Coreea, exemplele putând continua la nesfârşit

Pentru cei ce îşi doresc să guste puţin din fantezia poveştilor pline de personaje misterioase şi decoruri feerice, biletele au fost puse în vânzare şi pot fi achizitionate de la Diesel Club (Piaţa Unirii 10) şi la casieria Teatrului Naţional. Pentru bilete se pot face şi rezervări care rămân valabile 48 de ore. Dacă sunteţi din altă localitate, plata se poate face prin bancă iar biletele pot fi apoi ridicate inclusiv în ziua evenimentului.

Mai multe informaţii:
Birourile Diesel Club, P-ta Unirii 10,
Tel: 0264-439043 sau 0731-099000
contact@dieselclub.ro
www.dieselclub.ro

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.