Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Atelierul de experimente

Data
Access
20 lei
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Luni, 16 Martie 2015, începând cu ora 18:00, Cărturești Cluj-Napoca te invită la Atelierul de experimente pentru copiii între șase și 12 ani.

Atelierul de experimente, axat pe chimie, fizică și matematică, le propune acestora să experimenteze, să observe fenomene și să tragă concluzii, descoperind pas cu pas secretele științei.

Coordonatorul Atelierul de experimente este Daniel Cîrlugea, căruia prietenii-i spun Clio. E inginer mecanic și a lucrat multă vreme ca și cercetator științific în cadrul Institutului de tehnologie izotopică și moleculară. Dar e și monitor de speologie și canyoning, iar marile lui pasiuni sunt muntele și animalele (câinii în special). Mai coordonează și echipe în activitați de teambuiling, încercând să se perfecționeze continuu. Oare să mai spunem și că cei mici îl adoră?

Dintre temele Atelierul de experimente am menționa: explozia unui vulcan, realizarea unui circuit electric folosind legume și fructe pentru alimentarea unui calculator de birou, tornada într-o sticlă cu apă, prepararea cernelii invizibile și zăpada artificială. Dar sunt mult mai multe, pe care vă așteptăm să le descoperiți!

Prin atelierele pe care le-a conceput, Galeria de idei își propune să ofere copiilor un cadru suplimentar educaţiei formale, adecvat pentru sporirea încrederii de sine și dezvoltarea abilităţilor creative, a gândirii logice şi a deprinderilor sociale încă de la vârste fragede. De asemenea, învăţarea regulilor importante pentru a adopta o conduită exemplară în cadrul unui grup şi cultivarea respectului pentru mediul înconjurător. Atelierele contribuie la legarea de prietenii, precum și la cunoaşterea lumii prin intermediul jocului şi a activităţilor recreative. Mizând pe experienţă pedagogică şi un interes marcat pentru realizarea de cursuri care să îi stimuleze şi capteze pe copii, Galeria de idei a reuşit să îmbine învăţarea cu delectarea, într-o atmosferă prietenoasă şi deschisă.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.