Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

Alina RUSU – Interacţiunea om-animal

Data
Access
gratuit
Loc
Cărturești Cluj-Napoca

Vineri, 12 Octombrie 2012, începând cu ora 18:00, Cărturești Cluj te invită la lansarea volumului Alina RUSU – Interacţiunea om-animal, aflat la cea de-a doua ediţie.

O carte adresată nu doar specialiştilor în etologie, ci tuturor persoanelor care deţin un animal de companie şi doresc să-i înţeleagă mai bine comportamentul şi să aibă o relaţie cât mai corectă cu el. Prezentarea cărţii va fi făcută de sociologul Marius Benţa.

Alina S. Rusu (biolog şi psiholog) a obţinut titlul de doctor în etologie (studiul comportamentului animal) la Universitatea din Zürich, Elveţia, în anul 2004. După un curs de formare în Terapia şi Activităţile Asistate de Animale (Delta Society şi Universitatea de NordTexas, SUA), Alina Rusu a iniţiat în premieră naţională un curs postuniversitar de terapie şi activităţi asistate de animale, cu aplicabilitate în îmbunătăţirea calităţii vieţii animale şi umane. Alina Rusu este cadru didactic la Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educaţiei (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca). La nivel professional, Alina Rusu combină idei şi modele din viaţa animalelor cu studiul emoţiilor şi comportamentului uman, sub forma cursurilor interdisciplinare de psihologie animală, psihobiologia sexualităţii şi psihologie evoluţionistă. Alina S. Rusu este în prezent Prodecan al Facultatii de Psihologie Cluj.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.