Caravana SEV
- Data
- Access
- gratuit
- Loc
- Casa de Cultură a Studenților (Cluj-Napoca)
- Comentarii
- 0
- Trackbacks
- 0
Fundaţia Creştină Diakonia prin Kovacs Jozefa invită tinerii suceveni sau membrii organizaţiilor de tineret interesaţi de stagii de voluntariat în străinătate la Caravana SEV – un seminar de informare despre Serviciul European de Voluntariat.
Seminarul va avea loc marți, 19 Noiembrie 2012, între orele 14:00 şi 18:00, la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca.
Tinerii vor putea afla răspunsuri la întrebări legate de stagii de voluntariat în străinătate, vor putea interacționa cu voluntari SEV, organizaţii gazdă şi de trimitere, persoane-resursă.
Pentru înscriere completaţi şi trimiteţi formularul ataşat la adresa de e-mail volunt@cj.diakonia.ro până pe 16 Octombrie 2012.
Caravana SEV face parte din proiectul MOVE – Mobilitate şi Voluntariat în Europa, derulat de Pro Vobis – Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu Asociaţia ART Fusion, Bucureşti, şi Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, cu sprinijul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în Acţiune, linia Structuri de suport SEV. Proiectul îşi propune promovarea voluntariatului in general si a Serviciul European de Voluntariat (SEV) in special, prin diverse evenimente şi materiale informative.
Serviciul European de Voluntariat sau SEV/EVS este un program al Comisiei Europene, finanţat prin programul Tineret în Acţiune, care stimulezează mobilitatea transnaţională şi implicarea în proiecte de voluntariat a tinerilor. SEV permite tinerilor cu vârste între 18 şi 30 de ani să desfăşoare stagii de voluntariat pentru perioade de câteva săptămâni până la 12 luni în organizaţii dintr-o altă ţară decât ţara de reşedinţă, de regulă ţări din cadrul Uniunii Europene, însă şi alte ţări partenere în acest program. SEV promovează coeziunea socială, solidaritatea şi toleranţa între tinerii europeni, cât şi cetăţenia activă, prin voluntariat.
Programul este o oportunitate de dezvoltare personală şi profesională adresată tinerilor europeni; prin intermediul experienţelor de învăţare non-formală pe care le prilejuieşte voluntariatul, aceştia îşi îmbunătăţesc sau dobândesc competenţe care îi ajută să de dezvolte şi să se integreze social. Anual, cîteva mii de tineri europeni, printre care şi români, participă la stagii SEV în Europa!