Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Fundaţia Noi Orizonturi (FNO)

Înfiinţată în anul 2000, Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) are misiunea de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, dezvoltând abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii.

FNO a creat pentru tineri două programe de educaţie nonformală prin experienţă: VIAŢA – tabere anuale pentru copii, bazate pe metodologia educaţiei prin aventură, ce au loc în Straja şi Băile Tuşnad – şi IMPACT (Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri), care se bazează pe educaţia prin serviciu în folosul comunităţii. Succesul modelului educaţional IMPACT, 100% românesc, a făcut ca acesta să fie replicat şi la nivel internaţional în șapte ţări.

Imaginaţi-vă tineri implicaţi cu adevărat în schimbarea socială. Imaginaţi-vă tineri făcând petiţii la primărie şi obţinând 1500 de semnături pentru a instala limitatoare de viteză care să protejeze vieţi nevinovate. Imaginaţi-vă tineri construind prima toaletă ecologică într-o zonă cheie a Parcului Naţional Retezat, un lucru pe care trei autorităţi responsabile din zonă l-au ignorat ani de-a rândul. Imaginaţi-vă tineri strângând bani pentru a cumpăra o vacă de lapte care să ajute un orfelinat să se auto-susţină mai uşor. Imaginaţi-vă tineri plini de curaj, compasiune, perseveranţă, capabili să-şi definească succesul şi să-şi urmeze visele.

Acum, imaginaţi-vă că aceşti tineri ştiu să facă management de proiect, sunt orientaţi spre rezolvarea de probleme, pot lucra în echipă, au competenţe de comunicare, sunt plini de inovaţie şi creativitate. Toate acestea sunt competenţe care nu se învaţă în sistemul actual de învăţământ.Cu alte cuvinte, vă puteţi imagina ca în România să aibă loc o dezvoltare reală? Vă puteţi imagina cum tineri din această nouă generaţie sunt capabili să rezolve probleme, capabili de compasiune, capabili să-şi investească energiile şi abilităţile în proiecte antreprenoriale pentru binele comun? Dacă vă puteţi imgina acest lucru, tocmai v-aţi imaginat realitatea aşa cum este – activitatea Fundaţiei Noi Orizonturi.

Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) derulează programe de educaţie nonformală la nivel naţional şi internaţional, adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18/19 ani.

Fundaţia Noi Orizonturi a creat două inovative programe de educaţie nonformală pentru tineri: Programul VIAŢA (o tabără de educaţie prin aventură în staţiunea Straja) şi Programul IMPACT (o reţea naţională de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri). Pedagogia folosită de FNO în programele sale include serviciul în folosul comunităţii şi educaţia prin aventură. În 2006, Fundaţia Noi Orizonturi a primit diploma de excelenţă din partea Autorităţii Naţionale pentru Tineret, ca recunoaştere a meritelor Programului IMPACT, iar la Gala Premiilor în Educaţie 2010, a primit premiul doi la secţiunea ONG-ul anului în domeniul educaţiei pentru excelenţa programelor educaţionale dezvoltate.

Contact

Ultima actualizare:

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.