Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

Zece pași pentru o sesiune reușită

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Perioada întunecată a oricărui student, intitulată sesiune, se apropie cu paşi repezi şi ne găseşte nepregătiţi, ca de fiecare dată.

Aşa că m-am hotărât să vă împărtăşesc din experienţele mele de până acum, pentru a vă ajuta pe voi, suflete chinuite de atâtea gânduri negre, să treceţi cât mai uşor peste acest impediment, care ne dă viaţa studenţească peste cap în fiecare an.

  1. Nu uita de ultima beţie înainte de sesiune. Cel mai bun mod să începi sesiunea este cu dreptul, nu? Dacă ai parte de o ultimă ieşire în oraş o să intri mai împăcat în această perioadă şi cine ştie, poate lucrurile care încep cu bine se şi termină cu bine!
  2. Fă-ţi aprovizionarea specifică sesiunii. Prin aprovizionare, mă refer să dai o fugă până la magazin şi să îţi iei tot ce ai nevoie în următoarea perioadă, cum ar fi: markere, foi, cafea, energizante, ciocolată…
  3. Reînoieşte-ti permisul de la BCU. Pentru că sunt convinsă că nu ai frecventat biblioteca în timpul anului, permisul tău probabil a expirat, aşa că următorul pas ar fi să îl reînoieşti pentru că o să ai mare nevoie de el în perioada ce urmează. Iar în caz că eşti boboc, grăbeşte-te să îţi faci unul!
  4. Fă-ti rost de notiţele de la cursuri. Dacă nu ai fost prea matinal sau dacă ai preferat cafeaua în loc de cursul de dimineaţă, trebuie să îţi suni colegii mai sârguincioşi pentru a-ţi aduna materialul de învăţat.
  5. Deconectează-te. Dacă până acum nu te puteai dezlipi de Facebook, Yahoo! Messenger sau alte reţele de socializare, e momentul să uiţi de existenţa ta virtuală şi să revii cu picioarele pe pământ pentru o perioadă (măcar parţial).
  6. Ce poţi face astăzi, nu lăsa pe mâine. Ştiu că v-aţi plictisit de zicala de mai sus, dar chiar ajută în vremuri aşa grele! Din proprie experienţă, vă sfătuiesc să faceţi cât de multe lucruri puteţi într-o zi, pentru a nu se aduna stresul pe ultima sută de metri.
  7. E timpul să îţi faci noi prieteni. Îl ţii minte pe colegul tău care nu pierdea nici un curs şi la fiecare seminar era cu mâna pe sus? Da, ştiu că te calcă pe nervi, dar cel mai bine e să te aşezi lângă el la bibliotecă şi să deveniţi cei mai buni prieteni.
  8. Gestionează-ţi timpul cât mai bine. Ştiu că evenimentele de săptămâna viitoare îţi fac cu ochiul, dar trebuie să te gandeşti că nu îti mai permiţi să îţi pierzi nopţile ca înainte. În plus, trebuie să te apuci să îţi faci un program de învăţat pentru sesiune! Fiecare zi trebuie să cuprindă un anumit număr de ore alocate învăţatului, alături de pauze scurte şi de odihnă.
  9. Rezolvă-ti problemele înainte să te apuci de învăţat. Dacă ai de mers la doctor, la cumpărături, să îţi plăteşti facturile sau oriunde altundeva, încearcă să rezolvi aceste lucruri înainte de sesiune, că altfel le vei amâna un timp îndelungat.
  10. Gândeşte pozitiv! Un dram de optimism poate face minuni! Gândeşte-te înainte de fiecare examen că eşti suficient de pregătit să reuşesti, în loc să laşi stresul să pună stăpânire pe tine!

Aceste lucruri fiind spuse, vă doresc mult succes în sesiune!

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.