Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

URSUS Evolution – peste 215.000 de români au trăit live evoluţia muzicii româneşti în această vară

Data publicării
Categoria

URSUS Evolution, cel mai important proiect muzical organizat de URSUS în 2012 şi totodată un eveniment-concept care a dat volumul la maxim pentru muzica românească de azi şi de mâine, a ajuns la final.

Cea mai tare experienţă a verii a însemnat patru oraşe, peste 215.000 de oameni bucuroşi să-şi vadă idolii live, o atmosferă unică, un public entuziast care ştie să aprecieze muzica românească şi multe amintiri frumoase. Astfel, URSUS Evolution a început la Bucureşti, apoi a oferit pe rând, clujenilor, braşovenilor şi vizitatorilor litoralului experienţa live a evoluţiei muzicii româneşti.

Reprezentanţii celor mai cunoscute genuri muzicale au cântat şi încântat publicul URSUS Evolution. Acorduri de rock, sample-uri de hip-hop, beat-uri electro sau sound-uri alternative: Robin & The Backstabbers, EMIL, Les Elephants Bizarres, Steelborn, Toulouse Lautrec, The Mono Jacks, byron, Nişte Baieţi, The MOOoD, Grimus, Travka, Luna Amară sau greii Paraziţii, Raku, CTC, Viţa de Vie, Cargo, Guess Who, Şuie Paparude, VAMA şi IRIS.

Alături de artiştii consacraţi și-au făcut debutul pe scena URSUS Evolution, 16 trupe noi care, care au electrizat fanii prezenţi într-un număr foarte mare! Pentru a selecta aceste trupe, URSUS a organizat un concurs unde trupele debutante au trebuit să se înscrie pe timp de două săptămâni pe pagina de Facebook URSUS România, în aplicaţia dedicată. În a doua fază a concursului, fanii URSUS au avut la dispoziţie o săptămână să îşi voteze favoriţii, iar juriul URSUS Evolution a deliberat tot timp de 1 săptămână. Votul final a fost suma dintre preferinţele publicului (50%) şi decizia juriului URSUS (50%). Înscrierile şi selecţiile s-au realizat în două etape, una organizată pentru Bucureşti şi Cluj în lunile mai-iunie, a doua pentru Braşov şi Năvodari în iulie. Cifrele reprezentative pentru concurs au fost foarte bune: 163 de trupe înscrise şi 22.500 de voturi. Astfel, trupele care în final au avut privilegiul de a deschide pentru formaţiile deja consacrate au fost: RPK, Sophisticated Lemons, Antarctica, Sick Sound Crew, Subatomic Zoo, Mentally Safe, Ultimu’ nivel, Ska-nk, Anemic Disco, Paradox, Sukar Nation, Guvid, East Roots, Plastik Charm, Junk & Samurai şi Changing Skins.

Şi pentru ca mediul online este foarte important pentru brandul URSUS, fanii au fost implicaţi activ pe tot parcursul festivalului Evolution. Concertele au fost transmise live pe pagina de Facebook a brandului pentru mai mult de 300.000 de oameni. URSUS România a înregistrat peste 110 milioane de impresii, 50.000 de like-uri, 6.000 de comentarii şi peste 5.000 de share-uri. Fanii trupelor au avut posibilitatea de a-şi întâlni artiştii preferaţi în back stage, utilizând aplicaţia Prevyou şi răspunzând la un quizz despre trupa favorită sau participând la concursurile interactive organizate pe pagina de Facebook URSUS România, prin care puteau câştiga braţări de acces în Golden Circle.

Site-ul a fost o sursă importantă de informaţii pentru fanii formaţiilor. Pe parcursul festivalului, site-ul a înregistrat nu mai puţin de 50.000 de vizite şi peste 130.000 de vizionări.

Şi, cine nu a reuşit să ajungă la URSUS Evolution, cu siguranţă că a căutat deja pe Youtube clipuri din concertele susţinute de trupe în aceasta vară pe scena festivalului sau spoturile TV lansate anul acesta pentru campania URSUS Evolution. Materialele video cu înregistrările din cadrul concertelor susţinute de artiştii URSUS Fest, URSUS Evolution 2011 şi 2012 au avut deja peste trei milioane de vizionări.

O altă inovaţie pregătită de URSUS a fost scena-instalaţie, care a împrumutat elemente industriale dintr-o fabrică de bere. Decorul a replicat cazane, manometre şi alte elemente din procesul fabricării berii.

URSUS a demonstrat că susţine evoluţia muzicii româneşti de calitate. Deja Evolution a devenit o marcă înregistrată şi o experienţă muzicală la superlativ, unică în România. Şi pentru că de la an la an ne propunem să inovăm, elementul de noutate de anul acesta – capabil să valideze misiunea noastră – este că ne-am dorit să găsim şi să sprijinim artiştii talentaţi aflaţi la început de drum, cărora să le acordăm şansa de a cânta pe aceeaşi scenă cu nume importante din muzica românească. Formaţiile alese de către fani şi de către noi au fost susţinute de mii de fani şi au avut parte de o experienţa unică alături de noi în turneul URSUS Evolution. Acum nu ne-a rămas decât să tragem linie după această vară minunată şi să ne pregătim de următoarele proiecte semnate URSUS, a declarat Ioana Şapera, reprezentant URSUS şi Project Manager URSUS Evolution.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.