Orașul Cluj-Napoca

Distrează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Un serial despre Clujul interbelic și o radiografie a noului val cinematografic, în Tribuna 215

Data publicării
Categoria

Numărul 215 (16-31 August 2011) al revistei Tribuna, editată sub autoritatea administrativă a Consiliului Județean Cluj, cuprinde două noi seriale.

Clujul interbelic este o rubrică susținută de renumitul critic literar Petru Poantă, în care este prezentat profilul orașului nostru în perioada dintre cele două războaie mondiale, dar cu trimiteri și la momentul dinainte de 1918, care a marcat identitatea culturală și edilitară a Clujului. În rubrica de film, Ioan-Pavel Azap inaugurează o serie de eseuri dedicate celei mai spectaculoase generații de cineaști români, apărută după anul 2000, care a dat cinematografiei autohtone o dimensiune internațională.

Tot în Tribuna, Nicolae Mareș publică un studiu despre rolul a doi iluștri oameni politici români, Armand Călinescu și Grigore Gafencu, în apărarea Poloniei, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Cartea în dezbatere a numărului este recentul volum de poeme al lui Ștefan Manasia, motocicleta de lemn, cu texte de Ion Vlad și Ion Pop. Personalitatea regretatului Mircea Ivănescu este evocată de Vasile Gogea, iar Horea Lazăr scrie despre Prețul presei gratuite.

Numărul 215 al Tribunei este ilustrat cu lucrări de Ana Raveca Brânzaș, din recenta expoziție a acesteia.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.