Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Vacanţă pentru copiii cu boli renale cronice

Data publicării
Categoria

Primăria municipiului Cluj-Napoca, Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie Claudia Safta, Nefromed Dialysis Centers Sibiu şi TSE Development România – parte a grupului Betfair LTD organizează în perioada 22 August 2011 – 1 Septembrie 2011 tabăra Zâmbet de Copil pentru 34 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală sau transplant renal şi care provin din 12 centre de dializă de pe teritoriul României.

Tinerii noştri suferinzi nu îşi pot lua vacanţă de la boală însă pot pentru câteva zile să se bucure de un tratament special, o combinaţie între grija plină de dragoste a unui centru de tratament modern unde li se asigură dializa de care depind pentru supravieţuire şi condiţii de recreere deoasebite menite să îi facă să uite pentru câteva zile de boală. Acest proiect implică un efort de organizare extrem de laborios şi un suport financiar major. Cadoul extraordinar venit din partea comunităţii clujene prin autorităţile locale şi o parte a comunităţii oamenilor de afaceri este un lucru demn de tot respectul şi aprecierea, a explicat Emanuel Ungureanu coordonatorul taberei.

Vacanţă pentru copiii cu boli renale cronice

Beneficiarii acestui proiect vor încerca să uite pentru câteva zile de suferinţă recreându-se în staţiunea Ocna Sibiului. Şedinţele de dializă vor fi efectuate prin bunăvoinţa centrului Nefromed Dialysis Centers Sibiu unde pacienţii vor efectua de trei ori pe săptămână tratamentul.

Acest proiect are un caracter unic la nivel naţional, prin faptul că permite unor copii şi tineri care provin din diferite zone ale ţării şi a căror viaţă depinde de aparatele de dializă din centrele la care sunt arondaţi, să petreacă împreună zile de vacanţă deosebite, asigurându-li-se şi asistenţa medicală necesară. Primăria municipiului Cluj-Napoca a alocat suma de 15.000 de lei pentru susţinerea acestui proiect, diferenţa de costuri fiind acoperită din sponsorizările companiilor TSE Development România – parte a grupului Betfair LTD și RDCons Invest.

Plecarea grupului de tineri în vacanţă a avut loc luni, 22 August 2011, din Autogara Cluj-Napoca.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.