Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Ultimele trei săptămâni de înscrieri la Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca

Data publicării
Categoria

În data de 13 Aprilie 2014, la ora 09:15, Runners Club dă startul celei de-a patra ediții a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca pe stadionul de la Cluj Arena.

Organizat pentru al patrulea an consecutiv, maratonul a devenit în scurt timp un eveniment simbol al orașului Cluj-Napoca, ce îl definește ca oraș sportiv european. Dacă în 2013 competiția a reunit la linia de start 2500 de alergători amatori și profesioniști din 20 de țări, organizatorii estimează că cele cinci probe din acest an – maratonul, semimaratonul Hervis, proba de maraton ștafeta AROBS, crosul Banca Transilvania și Cursa pentru copii Cora, vor aduna 3 000 de participanți. Participarea la Crosul Banca Transilvania și la cursa copiilor este gratuită, și îi invităm pe această cale pe dăscălii preocupați de promovarea educației sportive să îi înscrie pe cei mici la cursă de pe acum.

Tinerii sunt și ei încurajați de Fundația eMAG să participe la competiție. Astfel, fundația va rambursa în ziua evenimentului taxa de participare primiilor 50 de tineri cu vârsta sub 25 de ani care se înscriu la competiție.

Înscrierile online la una din cele 5 probe se pot face până în data de 5 Aprilie 2014 pe site-ul Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca, după care cei interesați să participe se vor putea înscrie doar în ziua evenimentului și în limita kit-urilor de concurs disponibile. Înscrierile și recepția alergătorilor se vor face în zona expozițională a maratonului unde vor fi disponibile spații de pregătire pentru competiție.

În fiecare an Runners Club, sponsorii și organizatorii le pregătesc participanților surprize și kit-uri de participare interesante. Astfel, primii 1 200 de alergători înscriși la una din probe și care au achitat taxa de participare vor găsi în kit-ul de concurs tricoul oficial, un sac de antrenament personalizat, un produs oferit de Rexona și alte surprize din partea celorlalți sponsori și parteneri.

Premiile sunt și ele semnificative și se vor oferi în funcție de timpii obținuți la probe și de categoria de vârstă a participanților.

Traseul maratonului începe și se încheie pe stadionul Cluj Arena, dar se întinde în tot centrul orașului Cluj-Napoca după cum urmează: Splaiul Independenței – strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hosu – strada Emil Isac – strada Gheorghe Șincai – strada Napoca – bulevardul Eroilor. Are loc o primă întoarcere prin bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gheorghe Șincai – strada Emil Isac – strada Cardinal I. Hosu – Splaiul Independenței- strada Barițiu, urmată de încă o întoarcere, prin strada Barițiu a Podul Napoca și strada 1 Decembrie 1918. După o ultimă întoarcere prin strada 1 Decembrie 1918 – Podul Garibaldi – Splaiul Independenței, cursa se încheie odată cu sosirea la Cluj Arena. Traseul se întinde pe 10,55 km și va fi străbătul de 4 ori de fiecare alergător la maraton.

Cu o zi înainte de competiție, pe 12 Aprilie 2014, toți alergătorii înscriși la eveniment sunt invitați să ia parte la Pasta Party, pe care o vor găzdui partenerii Exclusive Catering & Events la etajul doi al clădirii Cluj-Arena.

Cei interesați de oportunitățile de voluntariat sunt bineveniți să se alăture asociației Runners Club la acest eveniment. Pozițiile disponibile în acest an sunt: recepție alergători – înregistrare și garderobă, gestionare puncte de hidratare, control trafic pe traseu, premiere, coordonare zonă start/sosire, fotografie, însoțire alergători pe traseu (bicicliști și motocicliști), verificare puncte de hidratare și verificare voluntari de pe traseu.

De asemenea, alergătorii care doresc, pot să susțină prin parteneriatul dintre Runners Club și Fundația Comunitară Cluj campania de strângere de fonduri pentru Spitalul de Copii, secția de Terapie Intensiva. Campania urmărește strângerea sumei de 50.000 de lei pentru achiziționarea a patru seringi automate și infuzomate, și a unui aparat de încălzire a fluidelor.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.