Orașul Cluj-Napoca

Împărtășește!

Implică-te! Cluj în imagini

Photo Romania Festival 2014 dă startul concursurilor de fotografie

Data publicării
Categoria

În avanpremiera ediţiei a IV-a a Photo Romania Festival, cel mai important festival de fotografie din Estul Europei, potrivit The Telegraph, organizatorii festivalului vin în întâmpinarea iubitorilor de fotografie cu trei competiţii diferite, finalizate cu premii atractive în valoare totală de peste 1.200 de euro.

Prima dintre acestea – Photo Romania Award – se adresează fotografilor profesionişti şi amatori din întreaga lume. Folosindu-se de aplicaţia Photo Romania Award, aceştia au posibilitatea să înscrie, pe pagina de Facebook a festivalului, o fotografie într-una din cele trei secţiuni ale concursului: Fotojurnalism, Alb-Negru şi Fotografia de călătorie.

Perioada de înscriere a fotografiilor este 26 Martie – 16 Mai 2014, după această dată juriul festivalului urmând a decide câştigătorul. Premiul juriului constă într-un voucher de 500 euro pe un magazin online de echipamente fotografice.

De asemenea, pe baza like-urilor date de public pe parcursul perioadei de înscriere, va mai exista o fotografie câştigătoare, numită Fotografia virală a anului, premiul fiind un voucher de 300 de euro. Anunţarea şi premierea câştigătorilor se va face în data de 25 Mai 2014.

Fotografii amatori din România care au o colecţie de 15-20 de fotografii pe o temă anume, pe care vor să o expună în cadrul Photo România Festival ediţia a IV-a, se pot înscrie în Competiţia Expo-Debut. Înscrierea se face în perioada 1 Aprilie 2014 – 30 Aprilie 2014, pe pagina de Facebook a festivalului, iar în 1 Mai 2014 juriul se va anunţa câştigătorul. Vernisarea expoziţiei câştigătoare va avea loc în 23 mai, iar costurile printării lucrărilor, al transportului şi cazării câştigătorului vor fi asigurate de organizatorii festivalului.

Cea de-a treia competiţie – Head to Head – se adresează unui număr de 16 fotografi profesioniști sau amatori din România. Aceştia se pot înscrie în concurs în perioada 14 Aprilie 2014 – 16 Mai 2014, iar pe parcursul festivalului (16 Mai 2014 – 24 Mai 2014) vor parcurge trei etape distincte de competiţie.

Astfel, în prima etapă, fotografii vor fi împărțiți în opt echipe formate din doi concurenți. Fiecare echipă va primi câte 2 teme. Pentru fiecare temă, fiecare concurent va trebui să realizeze o fotografie, întrun interval de 12 ore de la primirea temelor. Juriul va analiza toate fotografiile și va desemna șase concurenți care se vor califica în etapa a doua a competiției.

Acelaşi mecanism de concurs va funcţiona şi pe perioada următoarelor două etape de concurs, în etapa a IV-a ajungând să concureze doar doi finalişti. Ei vor primi cinci teme pentru care vor trebui să înscrie, în 48 de ore, câte o fotografie. Juriul va desemna câștigătorul, care va fi anunţat în data de 25 Mai 2014, premiul pe care acesta îl va primi fiind un voucher de 200 de euro pe un magazin online de echipamente fotografice.

Juriul care va analiza fotografiile din toate cele trei competiţii este format din Sebastian Vaida, Radu Sălcudean, Horațiu Curuțiu şi Sebastian Magnani.

De asemenea, organizatorii festivalului Photo Romania aduc la cunoştinţa celor interesaţi că doar în această săptămână se mai pot face înscriere la Academia Photo Romania în regim de reducere de 20%.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.