Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

UBB își extinde relațiile de cooperare cu universități și instituții de pe continentul african

Data publicării
Categoria

În perioada 17-19 Octombrie 2013, Universitatea Babeș-Bolyai va fi gazda unor importante evenimente care vizează atât dezvoltarea universitară și academică, cât și extinderea relațiilor de cooperare cu universități și instituții de pe continentul african.

Seria evenimentelor va debuta în 17 Octombrie 2013 când va avea loc Colocviul Internațional Mobilități, diversitate și populism identitar – organizat de către Departamentul de Relații Internaționale și Studii Americane al Facultății de Studii Europene (strada E. De Martonne, numărul 1, sala Robert Schuman, etaj 2). În cadrul colocviului, prezentările vor dezbate conceptele de alteritate, migrație și diversitate, dar și teme de actualitate precum rolul și importanța migrației în Uniunea Europeană, dar și efectele sale asupra continentului african. Colocviul se desfășoară

În data de 18 Octombrie 2013, Universitatea Babeș-Bolyai are onoarea de a inaugura Centrul de Studii Africane și Centre de réussite universitaire. Inagurarea celor două centre va avea loc cu începere de la ora 12:00, în Clădirea Facultății de Studii Europene (strada Avram Iancu, numărul 19, sala N. Mărgineanu). Vor lua cuvântul: Acad. Ioan Aurel Pop, Rectorul Universității Babeș-Bolyai, Prof. dr. Călin Rus, Prorector al Universității Babeș-Bolyai, Excelența Sa doamna Faouz El Achchabi, Ambasador al Marocului în România, doamna Victoria Popescu, ministru plenipotențiar, Direcția ONU – Instituții Francofone din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, domnul Abderrahmane Rida, Directorul Biroului Europa Centrală și Orientală al AUF, doamna Claudia Pleșa, reprezentantă a Organizației Internaționale a Francofoniei, domnul Michel Roy, atașat al Ambasadei Franței în România, Prof. Stephanie Burton, Vice-Președinte al Universității din Pretoria (Africa de Sud), Prof. Brice Sinsin, Rector al Universității Abomey-Calavi (Benin), Prof. Richard Davis, Vice-Președinte al Universității Charles de Gaulle Lille 3 (Franța), domnul Benoît Bavouset, Directorul Institutului Francez din Cluj și Conf. Dr. Sergiu Mișcoiu, responsabil pentru cele două centre din partea UBB.

Centrul de Studii Africane are menirea de a coordona rețele academice și de cercetare cu partenerii africani, dar și de a gestiona proiecte științifice la nivel instituțional cu universități din Africa. Primul proiect implementat de Centrul de Studii Africane va fi EARTHe (European and African Resource for Transcontinental Higher Education), program finanțat de către Grupul Santander, derulat în parteneriat cu Universitatea Rovira i Virgili (Spania) și Universitatea Sapientia (Italia). Prima întâlnire de lucru a proiectului va avea loc în perioada 17-19 Octombrie 2013 la

Universitatea Babeș-Bolyai, urmând a se discuta modele de bune practici în cooperarea universitară Europa-Africa, dar și viitoare proiecte de cooperare, precum și alternative de finanțare a unor astfel de proiecte.

Centre de réussite universitaire (Centrul de reușită universitară) este un proiect pus în practică la UBB, sub coordonarea Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). Centrul de reușită universitară dorește să devină un spațiu dotat cu cele mai inovative resurse didactice și pedagogice, având ca scop modernizarea procesului de învățare-predare, cu referire, în special, la programele francofone.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.