Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Trei zile până la data limită de plată impozitului pe anul în curs

Data publicării
Categoria

Clujenii mai au la dispoziţie trei zile pentru a-şi achita impozitele pe anul 2014, până în 30 Septembrie 2014, data de la care se vor percepe penalizări de 2% pe lună pentru suma scadentă aferentă anului în curs.

Pe primele opt luni ale acestui an şi-au achitat impozitele 66% dintre persoanele fizice şi 57% dintre cele juridice. Situaţia este asemănătoare cu cea înregistrată anul trecut. În total, s-a încasat suma de 63.524.411 lei, dintre care 26.623.909 lei de la persoane fizice şi 36.900.502 lei de la cele juridice.

În ceea ce priveşte persoanele fizice cel mai mare procent la încasări s-a înregistrat la impozitul aferent clădirilor, unde s-a achitat 71% din totalul de încasat, urmat îndeaproape de impozitul pentru teren încasat în procent de 70%, în timp ce pentru autovehicule rata de încasare a fost de 57% din total.

La persoane juridice procentul cel mai mare s-a înregistrat la plata impozitului pe autovehiculele grele – 62%, pentru autovehicule s-a achitat impozitul în proporţie de 57%, pentru teren – 51%, iar pentru clădiri 47%.

Precizăm faptul că în ceea ce priveşte modalităţile de plată ale impozitelor, situaţia este următoarea:

  • la ghişeu au fost emise 155.369 chitanţe;
  • on-line cu identificare (pe platforma proprie) au fost efectuate 2.098 plăţi;
  • direct, pe site-ul primăriei sau cu cod QR (plăţi fără identificare) – 1.571 plăţi;
  • plăţi efectuate cu cardul prin POS –125.861 plăţi;
  • plăţi efectuate prin oficii poştale – 1.580 plăţi.

Conform Codului Fiscal, cetăţenii au obligaţia ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie. Din luna octombrie se percepe o majorare de întârziere în procent de 2%/lună, care se aplică la sumele la care data scadentă a fost depăşită.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.