Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Trei clujence premiate la împlinirea vârstei de o sută de ani

Data publicării
Categoria

Astăzi, de 8 martie, se împlinesc o sută de ani de când s-a sărbătorit pentru prima dată Ziua Femeii. Cu această ocazie, primarul Sorin Apostu a ţinut să felicite personal trei clujence care au împlinit vârsta de o sută de ani.

Trei clujence premiate la împlinirea vârstei de o sută de ani

Cele trei doamne au ajuns la această onorabilă vârstă, deşi spun ele, nu au avut o viaţă uşoară.

Trei clujence premiate la împlinirea vârstei de o sută de ani

Dombi Erzsebet a împlinit o sută de ani în 26 Septembrie 2010 şi a fost profesoară de chimie, încă una foarte îndrăgită de copii, după cum spun rudele sale. Tomutza Szalvina şi-a serbat cei 100 de ani anul acesta, pe 27 ianuarie şi a fost o vreme muncitor la o tipografie din Bucureşti. În anul 1991 s-a hotărât să renunţe la viaţa agitată din capitală şi s-a mutat la Cluj-Napoca, unde duce o viaţă mai liniştită. Oprea Iordana a împlinit o sută de ani în urmă cu o săptămână şi a fost învăţătoare. Vorbeşte cu emoţie despre faptul că a petrecut o vreme în Basarabia, unde le-a predat copiilor lecţii în limba română.

Trei clujence premiate la împlinirea vârstei de o sută de ani

Cele trei clujence au fost vizitate astăzi de primarul Sorin Apostu. Pe lângă felicitări, acestea au primit câte un coş cu fruncte, flori, câte o diplomă şi câte un premiu în valoare de 2.000 de lei. Premiul a fost oferit în conformitate cu Hotărârea de Consiliu Local nr. 25 din Ianuarie 2011.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.