Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Traversați numai prin locurile special amenajate și numai după o atentă asigurare!

Data publicării
Categoria

Ieri, 14 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca au acţionat, cu efective mărite, pe raza municipiului, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale referitoare la traversarea străzii de către pietoni, precum şi acordarea priorităţii de trecere a pietonilor prin locuri semnalizate şi marcate corespunzător.

În judeţul Cluj, acţiunea s-a desfăşurat pentru reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul traversării neregulamentare şi a neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

Din analiza de risc rutier rezultă că principalele cauze generatoare de accidente în municipiul Cluj-Napoca sunt traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Atragem atenţia pietonilor să traveseze numai prin locurile special amenajate şi numai după o atentă asigurare mai ales că, în conformitate cu legislaţia rutieră actuală, ei suportă consecinţele accidentului produs ca urmare a traversării lor neregulamentare, asta pe lângă leziunile corporale pe care le riscă.

Sub acest deziderat, acţiunea de ieri s-a finalizat cu aplicarea a 126 sancţiuni contravenţionale, din care 83 pietonilor care nu au respectat regulile rutiere.

Totodată, pentru neacordarea priorităţii de trecere pentru pietoni, la şapte conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice, iar unui conducător auto i-au fost întocmite actele premergătoare pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Zonele de acţiune au fost stabilite în funcţie de analizele întocmite la nivelul IPJ Cluj, acestea fiind Piaţa Ştefan cel Mare intersecţie cu strada I. C. Brătianu, Piaţa Avram Iancu intersecţie cu strada I. Maniu, Bulevardul 21 Decembrie 1989, strada Observatorului (în zona staţiilor mijloacelor de transport în comun) şi strada Bariţiu.

Asemenea acţiuni vor fi organizate la nivelul judeţul Cluj şi în perioada următoare, pentru îndeplinirea dezideratului tuturor: reducerea numărului de accidente rutiere.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.