Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

Acțiuni de prevenire a accidentelor din cauza vitezei excesive

Data publicării
Categoria

Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011, în intervalul orar 14:00 – 18:00, la nivelul judeţului Cluj au fost organizate o serie de activităţi pentru prevenirea accidentelor rutiere produse în principal din cauza nerespectării regimului legal de viteză. Pe drumurile naţionale şi tronsonul de autostradă A3 s-a acţionat cu 13 aparate radar pentru măsurarea vitezei de rulare a autovehiculelor şi impunerea prevederilor legale în cazul încălcării limitei maxime legale prevăzute.

În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 206 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 31.000 lei. Dintre acestea, 140 au fost pentru viteză excesivă (una pentru rulare cu peste 50 km/h faţă de limita legală stabilită pe anumite tronsoane de drum) şi altele pentru depăşire neregulamentară, neutilizarea centurii de siguranţă sau folosirea telefonului mobil în timpul conducerii.

Pentru abaterile săvârşite la trei conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru abaretile grave săvârşite (ex. conducere fără permis de conducere).

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră calmă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehicululelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, să utilizeze preponderent frâna de motor şi să evite efectuarea depăşirilor, care în asemenea condiţii meteo-rutiere se dovedesc extrem de periculoase.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.