Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Toţi copiii au nevoie de iubire

Data publicării
Categoria

Asociaţia Filantropică Sfântul Onufrie cu sediul în Floreşti judeţul Cluj, a fost înfiinţată în anul 2013 în luna mai şi funcţionează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului care este şi preşedinte de onoare.

Misiunea Asociaţiei Filantropice Sfântul Onufrie este de a oferi alternative educaţionale, culturale şi sociale pentru toate categoriile de persoane, grupuri sau comunităţi fără discriminare, contribuind astfel la dezvoltarea unei societăţi responsabile bazate pe principiul respectării demnitaţii umane şi a unicităţii fiecărei persoane.

Scopul Asociaţiei Filantropice Sfântul Onufrie este: dezvoltarea, valorificarea şi promovarea potenţialului individual, de grup şi colectiv prin participare activă la procesul de îmbunătăţire a calităţii vieţii, dezvoltare durabilă şi comunitară.

Principalul obiectiv al strategiei de dezvoltare al Asociaţiei Filantropice „Sfântul Onufrie” pentru următorii 3 ani este construirea şi functionarea Aşezământului Social „Sfântul Onufrie” Case de Tip Familial pentru Ocrotirea Copiilor aflaţi în Dificultate pe un teren donat de Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Floreşti. Aşezământul va fi alcătuit din 4 corpuri de cazare- case de tip unifamilial, şi un corp multifuncţional. Acest aşezământ social va oferi un mediu familial armonios, îngrijire, educare, dragoste şi suport emoţional copiilor separaţi temporar sau definitiv de părinti, prin asigurarea de servicii de tip rezidenţial de protecţie, creştere, îngrijire adaptate nevoilor individuale ale fiecărui copil şi condiţii optime dezvoltării fizice, intelectuale, moral-spirituale a acestora.

Iubirea faţă de aproapele nostru este fundamentul misiunii, scopului şi a obiectivelor asociaţiei, credinţa că Toţi copiii au nevoie de iubire este ceea ce dă viaţă Aşezământului Social Sfântul Onufrie.

Scopul proiectului Toţi copii au nevoie de iubire îl constituie edificarea Aşezământului Social Sfântul Onufrie – Case de Tip Familial pentru Ocrotirea Copiilor aflaţi în Dificultate.

Aşezământul Social Sfântul Onufrie îşi propune să ofere un model familial cu părinţi sociali, unui număr de 40 de copii separaţi temporar sau definitiv de părinţi, punănd accent pe dezvoltarea abilităţilor de trai independent, pe dezvoltarea armonioasă şi vindecarea psiho-emoţională a acestor copii.

Obiectivele financiare ale campaniei vizează strângerea sumelor necesare construirii celor patru case de tip familial care vor găzdui copiii lipsiţi de protecţie, adăpost şi climat afectiv sănătos şi a imobilului multifuncţional. Scopul pe termen scurt este darea în folosinţă a primelor doua case de tip familial, în luna iunie 2014.

Obiectivele non-financiare vizează informarea şi sensibilizarea comunităţii cu privire la amploarea fenomenului de abandon şi abuz asupra copilului şi implicarea societăţii civile în găsirea de soluţii pentru aceşti copii ai căror părinţi suntem cu toţii.

Copiii abandonaţi, aflaţi în dificultate au nevoie de extrem de multă afecţiune, de iubire, ocrotire şi siguranţă pentru a avea şansa unei dezvoltări armonioase. Cu cât mai repede se va construi Aşezământul Social Sfântul Onufrie, cu atât mai repede aceşti copii lipsiţi de protecţie şi afecţiune vor avea şansa şi dreptul de a se bucura de iubirea noastră, de călăuzirea noastră şi de o viaţă în care viitorul se aşterne în lumină.

Sfinte Părinte Onufrie, ţie, când erai copil, ţi-a dat Pruncul Hristos o pâine mare şi frumoasă şi, de aceea, te rugăm ca prin rugăciunile tale să ne randuieşti şi nouă toate cele spre trebuinţă trupului şi sufletului, ca astfel să putem creşte mari şi să urmăm pilda vieţii tale! Amin!. Aceasta este rugaciunea pe care o spun copiii în amintirea dragostei pe care Sfântul Onufrie, încă de mic copil, a avut-o pentru Dumnezeu.

Campania de strângere de fonduri prin SMS Toţti copiii au nevoie de iubire susţinută de Cosmote, Orange şi Vodafone, va începe în 1 Octombrie 2013 cu ocazia Praznicului Acoperământului Maicii Domnului şi se va încheia în data de 10 Ianuarie 2014. Începând cu data de 1 Octombrie 2013 va fi activ numarul 8864 şi fiecare sms în valoare de doi euro (la această valoare nu se aplică TVA) trimis la acest număr va fi o binecuvântare pentru copiii care vor fi ocrotiţi în casele pe care le vom construi împreună pentru ei. În toată această perioadă vor fi difuzate spoturi pentru campanie pe TVR Cluj partenerul media principal al Asociaţiei Filantropice Sfântul Onufrie în susţinerea acestui proiect. Vor fi expuse afişe în mijloacele de transport şi în alte instituţii publice, se vor împărţi fluturaşi, se vor utiliza mijloacele de comunicare multiple (presă, interviuri, campanie e-mailing, new media). În această campanie sunt alături de noi: Arhiepiscopia Vadului Feleacului şi Clujului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Filarmonica de Stat Transilvania, Academia de Muzică Gheorghe Dima, Radio Cluj şi Radio Renaşterea.

Proiectul vizează pe lângă strângerea de fonduri, informarea şi implicarea societăţii civile în acţiunile de caritate ale Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului şi informarea şi sensibilizarea comunităţii cu privire la situaţia copiilor abandonaţi, aflaţi în dificultate, deschiderea şi educarea tinerilor înspre grija faţă de cel de lângă noi, cultivarea virtuţilor sufleteşti ale acestora.

Calendarul de activităţi menite să susţină campania Toţi copiii au nevoie de iubire cuprinde spectacole şi manifestări artistice în care sunt implicaţi atât elevii şcolilor şi liceelor clujene cât şi studenţii celor mai importante universităţi din Cluj-Napoca. Aceste spectacole vor avea loc în sala Auditorium Maximum a Casei Universitarilor din Cluj-Napoca.

Program

 • 5 Octombrie 2013, începând cu ora 17:00
  The Call of the City – spectacol susţinut de elevii Liceului Nicolae Titulescu
 • 29 Octombrie 2013, începând cu ora 19:00
  Adrian Sărmăşan – spectacol de muzica folk
 • 12 Noiembrie 2013, începând cu ora 18:00
  Flautul Fermecat de W. A. Mozart – spectacol susţinut de studenţi ai Academiei de Muzică Gheorghe Dima
 • 6 Decembrie 2013
  Toţi copiii au nevoie de iubire – teledon susținut cu ocazia Praznicului Sfâantului Nicolae în faţa Aşezământului Social Sfântul Onufrie din Floreşti
 • 17 Decembrie 2013, începând cu ora 17:00
  Crăciunul multicultural – spectacol de colinde interpretate de elevii şcolilor şi liceelor din Cluj-Napoca
Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.