Orașul Cluj-Napoca

Învață!

Implică-te! Cluj în imagini

The Mono Jacks @ Flying Circus Pub

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Cu începerea anului universitar doar la câteva zile distanţă, Clujul prinde din nou viaţă. S-a terminat cu statul pe terase şi plimbările din serile calde de vară, ne scoatem hainele groase de la naftalină şi ne întoarcem în obişnuitele beciuri întunecate şi pline de fum. Deşi asta nu sună tocmai a veste bună, e de ajuns să mă gândesc la toate concertele deja anunţate pentru toamna asta şi parcă îmi mai piere din dorul de vară. Unul din primele evenimente din acest sezon a fost The Mono Jacks, vineri, în Flying Circus (care, mă bucur să spun, încă mai zboară).

Trupa s-a urcat pe scenă la miezul nopţii, având în faţă un public ceva mai restrâns decât m-aş fi aşteptat, însă suficient de numeros încât să mă facă să tânjesc după aerul rece de afară.

Concertul a fost, din păcate, destul de monoton. Deşi a fost destul de scurt (putin peste o oră), mulţi s-au plictisit şi au plecat înainte de final. Pe The Mono Jacks i-am mai prins în urmă cu aproape un an, în Boiler, şi nu mi se pare că au evoluat foarte mult de atunci. Chiar dacă n-au fost nici acum prea comunicativi, trebuie să recunosc că au părut ceva mai dezinvolţi, mai relaxati pe scenă.

Dacă ar fi să îi încadrez în vreun gen, pe The Mono Jacks i-aş numi o trupă indie, cu un uşor iz britanic, ce aduce din când în când a alternativul anilor ’90. Totuşi, din această combinaţie parcă lipseşte ceva care să îi facă memorabili, pentru că acum, cel puţin pentru mine, sunt ascultabili, dar doar atât. Pe cât de rezervaţi sunt pe scenă, pe atât sunt şi în muzică, pentru că băieţii nu par să se aventureze prea mult înafara tiparelor. Compoziţiile lor sună curat, închegat, însă parcă prea omogen. Au ieşit în evidenţă doar single-urile (Push the pedal, Maria, Come back girl), momente in care şi publicul s-a mai dezmeticit şi a început să se mişte şi să cânte.

Astfel, The Mono Jacks sunt o trupă de care poate să îţi placă, dar nu de care să te îndrăgosteşti. Aştept de la ei mai mult curaj, mai multe experimente, pentru că potenţial există şi cu puţin spirit de aventură ar putea ieşi chiar ceva spectaculos.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.