Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Alexandrina e făcută din detalii

Data publicării
Autor
Alexandru Ifrim

Recunosc că în Euphoria Music Hall n-am trecut foarte des. Nu mi-e foarte la îndemână și până acum au fost doar câteva concerte care să mă atragă cu adevărat. Asta doar pentru că am început eu să sortez foarte mult, nu pentru că oamenii n-ar avea invitați buni. Mi-a plăcut locul. Mult. Mi se pare potrivit pentru orice context muzical, fie el mai agitat, cum bănuiesc că e atmosfera pe la concertele de rock-punk-metal și de aici încolo, fie mai calm, cum a fost la Alexandrina.

Euphoria Music Hall, Cluj-Napoca © Alexandra BRÎNZANIUC, 28 Septembrie 2011

Minunea asta de fată are ceva care te atrage oriunde. Asta în afară de voce, text, muzică și atitudine. E un aer pe care-l simți (dacă vrei) doar când e ea în jur. O fi aerul de Republica Moldova combinat cu surplusul de talent și priza la public. Sau o fi doar zâmbetul, care-i suficient cât să te țină în sală chiar dacă nu-ți place muzica ei. O muzică de suflet, cu suflet pentru suflet. Un fel de poezie muzicală care te poartă printr-o serie de peisaje post-modernist romantice. Desigur, pictura ei e foarte implicată în senzația asta. Poate cei care nu au văzut cum pictează Alexandrina, n-au în fața ochilor tocmai un Delacroix cu accente de Dali.

Euphoria Music Hall, Cluj-Napoca © Alexandra BRÎNZANIUC, 28 Septembrie 2011

Indiferent de cum vezi muzica ei, o auzi la fel. Alexandrina e făcută din detalii. Accentul moldovenesc prezent doar cât să gâdile urechea – în special prin „lî”-ul ăla care te face să zâmbești fără să știi de ce, ținutele, coafurile, ochelarii, stickerele de pe clapă, înfloriturile muzicale, ochii când închiși când deschiși și un mulțumesc după orice semn de apreciere din partea publicului o fac ceea ce auzim și vedem. E unică și ne încântă mai rar decât ar fi nevoie.

Playlistul a fost cuminte. Nu s-a aventurat, cum mi-aș fi dorit, în piesele cu versuri în rusă. Nici pe franceză n-a insistat. A stat în limba noastră, a cântat frumos, a menționat bis-ul, dar n-a ieșit, așa cum fac majoritatea de pe scenă să se lase chemată. Știa că mai vrem așa că nu ne-a dezamăgit. A încheiat frumos, cu „Maria”, un cântec de leagăn, un cântec de dor, o perlă din muzica ei.

Euphoria Music Hall, Cluj-Napoca © Alexandra BRÎNZANIUC, 28 Septembrie 2011

Surpriza mea a fost bandul cu care a venit. Fisa, Ursu și Norbi, chitară, bas și tobe au făcut minuni. Îmi place și singură, dar parcă bandul o completează pe te miri ce bucățele și sună mult mai complet și mai integrat. Excelentă alegere a Euphoria să aducă gașca în formatul ăsta. Nu pot decât să-mi doresc să prind un concert cu bandul extins. Îmi imaginez că acolo e magia.

Gata cu poveștile, Alexandrina e unică și toți ar trebui să știm și să apreciem asta, chiar dacă unora nu le e pe plac. Gusturile nu se discută, dar muzica asta nu-i chiar de gust.


Fotografii realizate de Alexandra BRÎNZANIUC.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.