Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Spațiul verde din proximitatea Lacului de Vest, amenajat cu gazon special

Data publicării
Categoria

Proiectul dezvoltat de compania Iulius Group, care presupune reamenajarea spaţiului verde din vecinătatea Lacului de Vest, este în plină desfăşurare. În prezent, se lucrează la montarea a zece mii de metri pătrați de gazon, care vor oferi o veritabilă oază de relaxare.

La Cluj-Napoca au ajuns primele autotiruri cu gazon din Austria, zece camioane fiind necesare pentru transportul integral al acestuia. Specialiştii au finalizat etapa de tratare a pământului şi au demarat amenajarea suprafeţei extinse de gazon. În total, vor fi montaţi 10.000 mp de gazon special pentru trafic intens, similar celui întâlnit pe marile stadioane de fotbal. Zona verde din proximitatea Iulius Mall va fi singura din Cluj-Napoca unde vizitatorii vor putea călca direct pe iarbă. Astfel, ardelenii se vor putea destinde citind o carte aşezaţi pe gazon, se vor putea plimba prin iarbă, iar cei mici vor putea alerga şi juca în siguranţă, aşa cum se întâmplă în marile parcuri din lume.

Spațiul verde din proximitatea Lacului de Vest, amenajat cu gazon special

Spațiul verde din proximitatea Lacului de Vest, amenajat cu gazon special

Pentru a asigura condiţii optime de dezvoltare a plantelor, în cadrul proiectului este asigurat un sistem computerizat de irigare, adaptat tipului de vegetaţie. În cazul gazonului, irigarea se face prin aspersiune, iar pentru plantele mari prin picurare.

În paralel cu amenajarea gazonului se lucrează şi la funcţiunile de agrement. Astfel, pietonalul din lemn, suspendat parţial pe Lacul de Vest, şi debarcaderul sunt aproape de finalizare. În desfăşurare sunt şi lucrările la reţeaua de iluminat, care va genera un consum redus de energie.

Spațiul verde din proximitatea Lacului de Vest, amenajat cu gazon special

Investiţia Iulius Group presupune păstrarea şi toaletarea sălciilor existente, plantarea a aproximativ 18.000 de arbuşti, flori şi arbori de diferite dimensiuni, a 10.000 de mp de gazon, precum şi realizarea de alei de promenadă, pistă pentru alergare şi pentru ciclism, pietonal şi debarcader.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.