Orașul Cluj-Napoca

Creează!

Implică-te! Cluj în imagini

S.O.S. Cluj

Data publicării
Categoria

Proiectul constă într-o campanie de conștientizare cu privire la dezavantajele resturilor menajere plasate necorespunzător în municipiul Cluj-Napoca.

Campania de conștientizare se va desfășura în Cluj–Napoca, pe o periodă de două luni, de către grupa Cafeaua de dimineață ( Filip Roxana, Niloș Simona, Suciu Diana) a Facultații de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Comunicare și Relații Publice. Realizăm această campanie pentru lucrarea de seminar a materiei Comunicare publică.

S.O.S. Cluj este un proiect dedicat elevilor de gimnaziu, dar nu numai – se dorește ca toți clujenii să învețe să-și prețuiască orașul menținându-l curat. Se axează pe elevii claselor a V-a și a VI-a deoarece se consideră că la această vârstă copii pot acumula o cantitate destul da mare de informație, de asemenea sunt capabili de a conștientiza gravitatea problemei deoarece se izbesc de ea pretutindeni (stații de autobuz, parcuri, locuri de joacă, drumul spre școală…).

Se-ncearcă să se schimbe un comportament deja creat in rândul tinerilor printr-un proces de educare:

  • se vor ține training-uri in cadrul orelor de dirigenție;
  • se vor lipi afișe în scoli;
  • se vor impărți pliante;
  • iar mai apoi se va continua această campanie în rândul tinerilor liceeni printr-un concert în cadrul căruia intrarea se va face pe baza unui ambalaj reciclabil.

Aceasta este doar prima etapă a proiectului, urmând ca în anul școlar 2011-2012 echipa inițiatoare cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca să ducă această campanie la un alt nivel prin implicarea firmelor clujene alături de copiii școlilor vizitate.

Toate obiectivele stabilite mai sus doresc să crească, in rândul celor tineri, gradul de conștientizare, iar la finalul acestei campanii dorim ca rezultatele sa fie observabile în practică si Clujul să devină din ce în ce mai curat. Orașul fiecărui individ reprezintă cartea sa de vizită!

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.