Orașul Cluj-Napoca

Muncește!

Implică-te! Cluj în imagini

Săptămâna legumelor şi a fructelor donate

Data publicării
Categoria

În urma succesului înregistrat de campaniile Săptămâna cartofului donat (2009) şi Săptămâna legumelor donate (2010), organizate de MECTS în parteneriat cu Asociaţia Children’s High Level Group, cei doi parteneri au hotărât continuarea şi îmbunătăţirea acestui demers.

Astfel, în intervalul 31 Octombrie – 4 Noiembrie 2011, se organizează campania socială de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate Săptămâna legumelor şi a fructelor donate. Această campanie se va desfăşura în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi va implica voluntarii şi coordonatorii din fiecare judeţ.

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află copiii afectaţi de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Campania Săptămâna legumelor şi a fructelor donate implică strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale. Cele trei etape ale campaniei sunt:

  • identificarea, de către fiecare coordonator, a persoanelor aflate în dificultate;
  • prezentarea acestei campanii în unităţile şcolare de către voluntarii SNAC;
  • colectarea tuturor donaţiilor, constând în fructe şi legume, la nivelul unităţilor de învăţământ implicate în SNAC.

Donaţiile colectate vor fi dirijate către familiile aflate în dificultate. Unităţile de învăţământ vor avea libertatea de a găsi cele mai potrivite modalităţi de realizare a obiectivelor campaniei.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.