Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

S-a lansat ClujBusiness.ro – portalul de promovare a Clujului ca destinaţie de business

Data publicării
Categoria

Primăria municipiului Cluj-Napoca inaugurează astăzi, alături de partenerii săi, un proiect destinat creşterii vizibilităţii Clujului pe harta oraşelor europene deschise pentru investiţii. Întrucât competiţia la nivel regional central şi est-european este acerbă, mai ales în contextul economic actual, a te promova la un nivel cât mai ridicat, competitiv şi susţinut de realitatea din comunitate este esenţial pentru orice oraş dinamic care vrea să atragă, alături de investitorii locali şi străini deja prezenţi pe piaţă, alte companii şi capitaluri în căutarea unui teren propice pentru investiţii.

În urmă cu câteva luni, municipalitatea a anunţat un parteneriat cu companiile mari din oraş, cu firmele care ţin prin activitatea lor în bună măsură economia locală funcţională un parteneriat al cărui scop este de a face din Cluj-Napoca cel mai „prietenos” oraş pentru bussines.

„Avem începând de astăzi un instrument necesar, ClujBusiness.ro, un portal construit după un profil recomandat de către companii care ştiu ce au căutat şi mai ales ce au găsit la Cluj-Napoca atunci când au venit să investească aici. Este, de asemenea un instrument perfectibil, la care aşteptăm feed-back din partea tuturor celor care doresc să ne ajute în acest demers important pentru Cluj-Napoca. Acest site este de fapt o platformă informaţională prin intermediul căreia dorim ca investitorii să obţină repede, pragmatic şi relevant răspunsurile pe care le aşteaptă la întrebarea “De ce Cluj-Napoca?”, a precizat primarul Sorin Apostu.

Proiectul a fost coordonat şi va fi gestionat în continuare de către departamentul de Relaţii Externe şi Investitori, din cadrul Primărie. Partenerii Primăriei în acest proiect, sunt cei care au pregătit informaţii economice, demografice, din domeniul imobiliar, educaţional – cultural sau sănătate necesare nu numai investitorilor, dar şi companiilor de consultanţă din domeniu. Aceste informaţii vor fi constant actualizate în funcţie de mişcările de pe piaţa economică locală. Textele au fost redactate de Biroul de Relaţii Externe cu sprijinul companiilor şi instituţiilor partenere, dar şi de profesori de la Facultatea de Business, care au inclus construirea acestui portal în proiectele de cercetare ale studenţilor masteranzi.

Pentru că răspunsul la întrebare „de ce” este mult mai credibil la nivel uman, a fost alocată o secţiune de promovare a Clujului prin intermediul celor care fac performanţă în business la Cluj-Napoca. Există astfel o serie de interviuri, testimoniale, poveşti de succes care au fost oferite de către liderii marilor companii clujene, asociaţiilor de profil, mediului universitar.

Printre cei care au răspuns sincer şi personal la întrebarea „De ce Cluj-Napoca?” Să numără reprezentanţi de la Banca Transilvania, Terapia-Rambaxy, Consulatele Franţei, Olandei şi Ungariei la Cluj, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie, rectorul UTCN şi alţii.

Un lucru important este de remarcat că acest site şi filmul de prezentare Clujului nu au necesitat alocarea de fonduri publice, ci din faptul că fiecare dintre parteneri a pus la dispoziţie resurse proprii şi timp pentru a oferi ceva comunităţii.

Excelentul film de 1 minut şi jumătate care poate fi vizionat pe site este parte a unui film de prezentare a oraşului de aproximativ 5 minute care va fi finalizat în cursul acestei luni. Realizatorul este Laviniu Lazăr – unul dintre cei mai cunoscuţi producători clujeni de materiale de promovare audiovizuală.
Aceste filme sunt realizate cu susţinerea companiilor Deloitte, Ernst & Young, KPMG, PricewaterhouseCoopers şi EvoDesign.

Oana Chifu – general manager TSE Development – „Am ales un design de tip business, cu informaţii cât mai uşor de accesat pentru potenţialii investitori şi nu unul obositor. Oferim un sumar al ariilor de interes cu trimitere la site-uri detaliate. De asemenea, am încercat să surprindem aspecte imoportante despre Cluj din perspectiva investitorilor. Dorinţa noastră este să promovăm Clujul, astfel încât să se dezvolte şi mai mult”.

Augustin Feneşan – preşedinte Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj – „Am fost încântat de această propunere. Îl vom face public pe toate căile posibile, mai ales pentru că va fi foarte util nu numai investitorilor străini, ci şi investitorilor români, chiar şi celor din Cluj. În ceea ce ne priveşte ne vom da concursul în continuare de a da oportunitatea tuturor să cunoască potenţialul oraşului nostru.”

Laviniu Lazăr – director EvoDesign – „Suntem mândri că facem parte din acest proiect. Am încercat să avem o abordare diferită, mai apropiată de ceea ce se doreşte în prezent. Realizarea acestui film mi-a dat şi mie ocazia să descopăr părţi ale Clujului de care nu ştiam până acum. Clujul chiar este un oraş special.”

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.