Orașul Cluj-Napoca

Informează-te!

Implică-te! Cluj în imagini

S-a inaugurat Canalului Morii – tronsonul cuprins între strada Regele Ferdinand şi Piaţa Mihai Viteazul

Data publicării
Categoria

Primăria municipiului Cluj-Napoca a finalizat investiţia primului tronson al Canalului Morii – reabilitat ca stradă pietonală, cu scopul de a reda zonei potenţialul turistic şi de agrement pe care îl merită.

Lucrările s-au realizat în două etape:

În prima etapa s-au construit ziduri de sprijin din beton armat ampretat, pe fiecare mal al tronsonului, între podurile circulate auto şi a fost acoperit fundului albiei cu beton (s-a ales această soluţie pentru a se putea asigura o mai bună întreţinere a canalului). Totodată s-a realizat o nouă balustradă de protecţie pentru pietoni.

În etapa a doua zona aferentă parcărilor a fost amenajată în scop pietonal, prin pavare cu piatră cubică, circulaţia auto fiind limitată numai pentru riverani.

De asemenea, executantul a mai realizat lucrări precum:

  • modernizarea iluminatului stradal – au fost înlocuiţi cei 14 stâlpi cu alţii, în scopul realizării de economie la consumul iluminatului public, precum şi pentru realizarea unui aspect urbanistic potrivit zonei;
  • reabilitarea străzii Andrei Şaguna, prin pavare cu piatră cubică, atât trotuarul, cât şi partea carosabilă;
  • amenajarea unui mobilier urban (16 bucăți băncuţe cu jardiniere, 15 bucăți coşuri de gunoi)

Pe strada Andrei Şaguna se vor amenaja nouă terase, pentru care a fost promovată o licitaţie pentru data de 20 Mai 2011.

Proiectantul lucrării a fost SC Bogart SRL, care a câştigat licitaţia cu valoarea de 34.400 lei. Executantul reabilitării canalului este SC Concefa SA, valoarea lucrărilor fiind de 1.640.464 lei. Lucrările au început în primăvara anului 2010 şi au durat un an.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.