Orașul Cluj-Napoca

Vinde!

Implică-te! Cluj în imagini

Reconstrucţia statutului femeii: De la discriminare, la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse

Data publicării
Categoria

Proiectul Reconstrucţia statutului femeii: De la discriminare, la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007–2013 (coordonator UBB, prof. univ. Dr. Adriana Băban, şef catedra de Psihologie) oferă 650 de burse sociale studentelor licenţiate, aflate în situaţii defavorizate în vederea participării la programe de masterat.

Cuantumul total al bursei este de 3000 lei și se acordă nouă luni pe an, timp de doi ani. Pentru anul universitar 2011-2012 se vor acorda 250 de burse studentelor înscrise la un program masteral şi care îndeplinesc criteriile de selecţie prezentate mai jos. Selecţia dosarelor pentru acordarea burselor va avea loc în luna septembrie 2011. Criteriile pentru acordarea acestor burse sunt:

  • studente orfane de ambii părinţi, cele care provin din casele de copii sau plasament familial, care nu realizează venituri;
  • studente bolnave de TBC, care se află în evidenţa unităţilor medicale, cele cu diagnostic de diabet, boli maligne, sindrom de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, infestare cu virusul HIV sau bolnave de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular acut;
  • studentelor a căror familie nu realizează pe ultimele trei luni un venit lunar net mediu pe membru al familiei mai mare decât salariul mediu brut pe economie;
  • venitul lunar net mediu al studentelor care au împlinit 26 de ani şi urmează studiile ciclului de studii universitare de master la prima specializare/facultate se calculează luând în considerare doar veniturile personale ale acestora.

În cazul în care nu vor fi suficiente solictări care să întrunească criteriile de mai sus, criteriile vor fi flexibilizate, în limita legislatiei în vigoare.

Informaţii suplimentare despre acordarea de burse pot fi obținute de la Mara Bria, la adresa de email: contactrsfcj@psychology.ro sau pe site-ul proiectului.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.