Orașul Cluj-Napoca

Implică-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Primele trupe confirmate la festivalul Peninsula

Data publicării
Categoria

Tuborg Green Fest Peninsula va avea loc şi anul acesta pe malul Mureşului, în Târgu Mureş, în vecinătatea Complexului de Agrement Weekend în ultimul sfârşit de săptămână al lunii august, între 25 şi 28 august. Timp de 4 zile, Ardealul va rezona în vibraţiile celor mai bune concerte ale anului. Primii artişti internaţionali anunţaţi pentru Tuborg Green Fest Peninsula 2011 sunt Kasabian, Within Temptation, Nick Warren, Tiga şi Borgore, însă vor urma şi alţii – festivalul aduce şi în acest an iubitorilor de muzică aproape 70 de concerte!

Vineri, 26 august, Tuborg Green Fest Peninsula primeşte vizita celor de la Kasabian – votată cea mai bună trupă din lume, de către Q Magazine în 2010. Concertul de indie rock al celor din Leicestershire promite a aduce câteva melodii interesante – unul din single-urile de pe albumul din 2010, West Ryder Pauper Lunatic Asylum, se numeşte „Vlad, the Impaler” – şi este singurul recital pe care britanicii l-au anunţat în Europa de Est.

În ultima zi, adică pe 28 august, festivalul va fi neîncăpător pentru fanii celei mai de succes formaţii olandeze – Within Temptation. Nu doar pentru că vorbim de o trupă care are un sound unic – care combină perfect eleganţa, melodrama şi sunetul simfonic grandios – ci şi pentru că, în premieră, vocea inconfundabilă a solistei Sharon den Adel va interpreta melodiile de pe cel mai nou album, The Unforgiving, care deja a făcut furori în lumea întreagă, fiind vândut în peste 100.000 de exemplare în numai două săptămâni de la lansare. Aşadar, după ce Peninsula şi-a delectat în 2008 fanii cu Epica şi Avantasia, să răsune din nou rock-ul simfonic pe malul Mureşului!

Aşa cum fanii au putut deja citi pe pagina noastră de Facebook, DJ-ul britanic Nick Warren (care a debutat ca DJ la Massive Attack), un naş al genului house, şi guru-ul muzicii electro din Montreal, Tiga, vor mixa la Tuborg Green Fest Peninsula, sâmbătă, 27 august, respectiv duminică, 28 august la Freedom Music Arena, însă surprizele nu se opresc aici.

Israelianul Asaf Borger, aka Borgore, va încinge în ultima zi de festival platanele în cadrul festivalului, fiind responsabil de distracţia fanilor dubstep. Flexibilul DJ – la trei ani a început să cânte la pian, după care a învăţat să cânte la saxofon, iar ulterior a fost basistul unei trupe death metal şi chiar MC – va demonstra că ideea de a combina basul dubstep-ului cu versuri născute din fantezii murdare creează petreceri de neoprit.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.