Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Reconstrucția statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională și egalitate de șanse

Data publicării
Categoria

Joi, 20 ianuarie 2011, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi va avea loc lansarea proiectului Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse (ID 50679), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013. Proiectul se derulează pe parcursul a trei ani (2010 -2013) şi este coordonat de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Universitatea Babes-Bolyai este partner in acest proiect prin participarea unui colectiv de psihologi coordonat de prof. dr. Adriana Băban, alături de Universitatea de Vest din Timişoara, Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală din Cluj-Napoca, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi şi Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară a Muninicipiului Timişoara.

Proiectul are ca obiectiv general prevenirea discriminării pe criterii de gen pe piaţa muncii, în scopul asigurării accesului egal la ocupare şi dezvoltare profesională a femeilor şi al promovării principiilor incluziunii sociale si ale egalităţii de şanse în zonele Nord-Est, Nord-Vest şi Vest ale ţării.

Printre obiectivele specifice se numără: creşterea conştientizării problematicii discriminării pe criterii de gen şi a importanţei promovării principiilor incluziunii sociale şi a egalităţii de şanse; consolidarea principiului accesului egal pentru toţi pe piaţa muncii, cu scopul de a creşte oportunităţile de angajare şi promovare în carieră ale femeilor. De asemenea, se urmăreşte facilitarea accesului egal la ocupare şi promovare în carieră a femeilor activ-ocupate profesional şi a celor care intră sau revin pe piaţa muncii după perioade prelungite de îngrijire şi susţinere a copiilor şi familiei.

Prin activităţile adresate în principal femeilor, acestea vor beneficia de asistenţa optimă prin informaţii special destinate lor (ghid de bune practici, website, pliante, emisiuni radio şi emisiuni TV – cu prezentarea unor poveşti de succes) şi acţiuni specifice (crearea unui centru de dezvoltare şi formare profesională pentru femei, cursuri de formare profesională, de dezvoltare personală pentru carieră, cursuri de reconciliere a vieţii de familie cu cea profesională, cursuri privind diminuarea stereotipurilor de gen, destinate femeilor, operatorilor mass-media şi reprezentanţilor autorităţilor locale…).

Comentarii (1)

  1. Rossana Dumitrescu

    Clujul este cel mai frumos oras din Romania asa ca merita sa va implicati!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.