Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Provocarea Electric Castle pentru trupe și DJ români: Own The Stage

Data publicării
Categoria

Electric Castle susține artiștii români, indiferent dacă sunt la început de drum sau au reușit deja să se afirme.

În 2015 cei mai buni dintre ei au locuri rezervate pe scenele festivalului, prin competiția Own The Stage. Artiștii care vor să simtă atmosfera celui mare festival de muzică din România se pot înscrie în concurs până în 8 Martie 2015. Cei votați de public și apreciați de juriu vor trăi experiența Electric Castle din cel mai bun loc: chiar de pe scenă, în fața unei mulțimi de fani.

„Electric Castle este în primul rând o comunitate. Încă de la prima ediție, am avut pe scenele festivalului artiști români, a fost o misiune pe care ne-am asumat-o. Vrem să oferim tuturor artiștilor români ocazia de a urca pe una din scenele celui mai mare festival de muzică din România, indiferent dacă sunt la început de drum sau au deja o experiență în spate”, declară Teodor Negrea, director artistic al festivalului.

Concursul OWN THE STAGE are două categorii, una pentru DJ, cealaltă pentru trupe. Cu toții se pot înscrie până în 8 Martie 2015, ora 23:59, diferența dintre ele fiind mecanismul. Trupele sunt invitate pe pagina de Facebook a festivalului, unde pot lăsa un link către o filmare live sau o înregistrare a trupei lor, încărcată în prealabil pe Youtube. Competiția pentru DJ se va desfășura pe platforma MixCloud.com, unde cei care doresc să participe trebuie să încarce un mix de cel puțin 20 de minute sub numele Electric Castle DJ Contest 2015 și numele lor de scenă. Mixul va fi taguit cu aceeași formula și însoțit de o descriere de cel mult 50 de cuvinte.

În 9 martie, organizatorii vor anunța finaliștii, în funcție de încadrarea genului muzical în stilul EC și de feedbackul primit de la public. Pentru trupe, se vor lua în calcul aprecierile (like), distribuirile (share) și comentariile (comments) de pe Facebook. Pentru DJ, vor conta numărul de ascultări, marcările ca favorite, distribuirile și comentariile pe Mixcloud, alături de tehnică, selecţia pieselor şi originalitatea mixului. Ulterior, pasul din finală înspre scenele Electric Castle se va face pe baza unei note în cadrul căreia 25% va fi reprezentat de feedbackul publicului şi 75% de nota juriului festivalului.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în data de 19 Martie 2015, când organizatorii vor anunţa şi alţi artişti confirmaţi pentru festival. La finalul competiției Own The Stage, patru DJ și patru trupe vor fi invitate la Electric Castle 2015 şi îşi vor putea trece în CV-ul artistic evoluţia la cel mai mare festival de profil din ţară, alături de cele mai mari nume ale scenei electro din prezent.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.