Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Lansarea celui de-al IX-lea fond YouthBank Cluj: 10.500 de euro pentru inițiativele liceenilor

Data publicării
Categoria

Liceenii clujeni au în acest an la dispoziție suma de 46.627 de lei pentru a iniţia și dezvolta proiecte din domenii diverse, prin intermediul programului YouthBank Cluj.

În Q Caffe a avut loc un dublu eveniment: A fost lansat concursul de finanțare de proiecte al ediției curente YouthBank Cluj. Liceenii clujeni au șansa de a primi finanţări cu valoare cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei de la echipa YouthBank, pentru proiecte care să aibă impact asupra comunității.

În plus, în cadrul evenimentului a fost lansată cafeaua YouthBank, primul mecanism de marketing comunitar implementat de echipa YouthBank Cluj cu sprijinul Q Caffe.

Administrat de către un grup de liceeni selectați și formați, YouthBank urmărește constituirea, promovarea și administrarea transparentă a unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de filantropie, inițiativă civică, responsabilitate, antreprenoriat.

Programul este implementat în Cluj-Napoca de către Fundația pentru Implicarea Tinerilor, iar la nivel național este coordonat de către Asociația pentru Relații Comunitare. Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.

În perioada octombrie 2014 – februarie 2015, liceenii din echipa YouthBank Cluj au desfăşurat mai multe activităţi de mobilizare de resurse din comunitatea clujeană. Din banii mobilizaţi astfel a fost creat fondul YouthBank care, completat de partenerul național al programului, BRD – Groupe Societe Generale, formează fondul disponibil pentru această rundă de finanţare, în valoare de 46.627. Anul acesta, BRD-Groupe Societe Generale, a decis să acorde o sumă mai mare pentru a completa fondul YouthBank Cluj, 33.305 de lei, în vederea creșterii impactului programului în comunitatea clujeană.

“În acest an sperăm să aplice cât mai multe proiecte care să demonstreze implicarea liceenilor și dorința lor de a schimba ceva în comunitatea din care fac parte. Sperăm de asemenea ca acestea să se remarce prin creativitate și originalitate, și pe lângă cele cu vechime, sperăm să aplice cât mai multe proiecte noi, care să aducă un plus de prospețime și inovație în lista de finanțări de anul acesta.”, a declarat Denisa Câmpean, elevă în clasa a X-a la “Liceul Teoretic Eugen Pora”, membră a echipei YouthBank Cluj.

Aplicația la cea de-a noua rundă de finanțări oferite de YouthBank Cluj este condiționată de următoarele:

  • echipa care aplică trebuie să fie alcătuită din cel puțin 3 tineri din liceele din Cluj-Napoca;
  • proiectele propuse trebuie să se desfășoare în județul Cluj;
  • suma cerută pentru un proiect trebuie să se încadreze în 2.000 – 3.000 de lei;
  • echipa aplicantă trebuie să colaboreze cu o organizaţie non-guvernamentală (asociaţie sau fundaţie) sau cu o persoană adultă pentru a asigura evidenţa contabilă şi financiară a proiectului;
  • aplicația trebuie să fie trimisă până la termenul limită (13 Martie 2015, ora 23:59);
  • informațiile primite trebuie să fie clare.

Andrei Stanciu, elev la Grup Școlar Alexandru Borza și membru al echipei “ActIMPACT” care a primit finanțare din partea YouthBank Cluj în ediția anterioară, mărturisește despre experiența YouthBank: “Programul YouthBank m-a ajutat enorm în dezvoltarea personală, deoarece prin intermediul acestei finanțări am reușit să îmi duc la bun sfârșit un proiect pe care îl aveam de ceva timp în minte, îmi doream enorm să îl văd finalizat, dar nu aveam oportunitatea și fondurile necesare. Eu și echipa mea am dobândit experiența necesară pentru a ne forma o viziune asupra a tot ce înseamnă muncă, seriozitate, creativitate, ambiguitate, într-un cuvânt, maturizare.”

Aplicațiile pot fi trimise la adresa cluj@youthbank.ro până la data de 13 Martie 2015. Înscrierea se face pe baza formularului-tip de aplicare și a formularului de buget care pot fi descărcate, împreună cu ghidul de finanțare al concursului, de pe site-ul cluj.youthbank.ro.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.