Orașul Cluj-Napoca

Gândește!

Implică-te! Cluj în imagini

Proiecție de gală în deschiderea Festivalului de Film Comedy Cluj 2012

Data publicării
Categoria

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2012 se pregătește de start!

Maratonul de filme comedy-drama va începe vineri, 12 Octombrie 2012, cele peste 130 de filme urmând să fie proiectate timp de zece zile în cele cinci locații ale festivalului: Cinema Florin Piersic, Cinematograful Victoria, Casa Tiff Sala Mare, Casa Tranzit si Klausemburg Cafe din Cluj-Napoca.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc vineri, 12 Octombrie 2012, începând cu ora 19:00, la Cinema Florin Piersic, ocazie cu care va fi prezentat în premieră în Romania lung-metrajul Oricum te iubesc/ Den skaldede frisor ( Danemarca, 2012) regizat de Susanne Bier.

După ce în 2011 filmul In a better world regizat de Susanne Bier a caștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, regizoarea daneză continuă să se afle în atenția publicului dar și a criticilor de specialitate cu noua sa producție. Avîndu-l în distribuție în rolul principal pe actorul Pierce Brosnan, filmul prezintă povestea romantică desfășurată cum altfel decât în însorita Italie, dintre un om de afaceri obsedat de munca lui și o coafeză din Copenhaga, ce află că soțul urmează să o părăsească. Tumultul decepțiilor celor doi dar și al speranțelor puse într-un alt început este prezentat într-un mod captivant prin intermediul călătoriei pe care aceștia o fac în Italia pentru a participa la nunta copiilor lor.

Filmul ce va deschide oficial Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2012 a avut premiera mondială în luna septembrie a acestui an, în cadrul Festivalului de Film de la Veneția.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.