Orașul Cluj-Napoca

Fii unic!

Implică-te! Cluj în imagini

„Produs de Cluj” a reunit 124 de participanţi

Data publicării
Categoria

În perioada 10-12 Iunie 2011 a avut loc, în parcarea hipermarket-ului Cora, prima ediţie a târgului Produs de Cluj.

Organizat de Consiliului Judeţean Cluj, evenimentul a reunit 124 de expozanţi din judeţ, meşteşugari şi producători, dar şi firme clujene de renume. Scopul acestui târg constă în promovarea produselor locale, a culturii, tradiţiilor şi valorilor locale, promovarea meşteşugurilor tradiţionale, încurajarea consumului de produse fabricate la Cluj, întărirea brandurilor clujene, susţinerea producţiei locale, dar şi crearea şi menţinerea locurilor de muncă pentru clujeni, consideră preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Alin Tişe.

În cadrul târgului au fost amenajate 60 de standuri, care au găzduit un număr de 124 de participanţi, fiind vândute peste 25 de tone de legume, peste 7 tone de lactate şi brânzeturi, fiind preparate peste 1.000 de porţii de gulaş şi 1.500 de porţii de balmoş. Printre produsele solicitate s-au regăsit uleiul de nuci presat la rece, mierea şi produsele apicole provenite de la producători locali. În cadrul evenimentului au fost organizate spectacole de păpuşi, pentru cei mici, susţinute de Teatrul de Păpuşi Puck, dar şi recitaluri de folclor autentic în care au evoluat un număr de 24 de ansambluri folclorice şi 30 de interpreţi de muzică populară. Vizitatorii au avut posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii oferite de expozanţi, constând în 30 de coşuri cu produse tradiţionale.

Următoarele ediţii se vor desfăşura în celelalte oraşe din judeţ, dar vom avea un astfel de eveniment organizat şi în Bistriţa. În perspectivă avem în vedere diversificarea locaţiilor în care se vor desfăşura aceste târguri, în încercarea de a face mai bine cunoscute produsele noastre, şi a încuraja consumul acestora, consideră preşedintele forului judeţean, domnul Alin Tişe.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.