Orașul Cluj-Napoca

Dezvoltă!

Implică-te! Cluj în imagini

Primăria sprijină educaţia clujeană

Data publicării
Categoria

Asigurarea infrastructurii unităţilor şcolare, acordarea de rechizite copiilor care provin din familii defavorizate, transport gratuit pe mijloacele de transport în comun şi acordarea de burse pentru elevii clujeni sunt cele patru componente prin care municipalitatea clujeană sprijină educaţia preuniversitară.

În ceea ce priveşte infrastructura, Primăria Cluj-Napoca a efectuat în această vară lucrări de reparaţii şi întreţinere la 84 de unităţi şcolare, iar costurile acestora au fost în valoare de 5,8 milioane lei.

Pentru sprijinirea famiilor nevoiaşe, Primăria Cluj-Napoca a început astăzi distribuirea rechizitelor şi ghiozdanelor pentru 450 de elevi care provin din rândul acestora. Acestea se distribuie prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, iar costul unui ghiozdan este de 50 de lei.

Aproximativ 19.500 de elevi clujeni au beneficiat de gratuitate pe două linii de transport în comun, pentru deplasarea la şcoală sau activităţi extracuriculare în anul şcolar 2013-2014. Vechile abonamente sunt valabile până la data de 1 Octombrie 2014, iar în perioada 15 Septembrie 201 – 1 Octombrie 2014 se vor emite noile abonamente pentru anul şcolar 2014-2015.

De asemenea, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a acordat în anul 2014 un număr de 14.961 de burse elevilor clujeni şi va continua acest demers şi în anul şcolar 2014-2015. Vor fi acordate burse sociale (în valoare de 60 de lei), burse de studiu (în valoare de 70 de lei) şi burse de merit (în valoare de 90 de lei). Bursele de merit sunt acordate elevilor clujeni care au medii peste 8,5.

Aceste demersuri pentru sprijinirea educaţiei clujene se regăsesc în rezultatele obţinute de elvii clujeni la învăţătură. Anul acesta elevii clujeni s-au evidenţiat prin faptul că au obţinut cel mai mare procent de promovabilitate din ţară la examenul de Bacalaureat, a precizat primarul Emil Boc.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.