Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Primăria a câştigat încă un proiect european în valoare de peste 3,5 milioane de euro

Data publicării
Categoria

Primăria Cluj-Napoca a câştigat proiectul Împreună pentru un început sigur, care se adresează unor categorii de persoane cu risc de marginalizare socială (romi şi persoane cu dizabilităţi), cu scopul de a le ajuta să se integreze social şi profesional în comunitatea locală.

Valoarea proiectului este de peste 15 milioane de lei (peste 3,5 milioane de euro), sumă din care Consiliul local va contribui cu aproximativ 300.000 de lei, 14,7 milioane de lei fiind fonduri europene nerambursabile.

Proiectul Împreună pentru un început sigur a fost elaborat de Direcţia de Asistenţă socială şi medicală a Primăriei şi a fost depus în cadrul Programului operaţional sectorial Dezvoltarea resurselor umane 2007 – 2013, axa 6, domeniul major de intervenţie 6.2.

Este un proiect care se desfăşoară în parteneriat cu Direcţia de Dezvoltare şi asistenţă comunitară Arad, Consiliul metropolitan Rotherham, Centrul de resurse pentru comunităţile de romi şi Fundaţia de ajutor familial Asistmed.

Proiectul va începe în luna aprilie şi are o durată de implementare de trei ani.

Prin proiect se urmăreşte integrarea pe piaţa muncii a cel puţin 500 (350) de persoane din categorii vulnerabile (romi şi persoane cu dizabilităţi) în următorii trei ani.

De asemenea, 400 (280) de persoane din publicul vizat vor beneficia de evaluarea competenţelor, iar 500 (350) de persoane vor urma cursuri de formare profesională.

În cadrul acestui proiect, peste 5.000 (3.500) de persoane din categorii defavorizate vor beneficia, prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei, vor beneficia de consiliere, informare şi mediere profesională pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Proiectul mai prevede înfiinţarea unui centru de informare şi consiliere pentru promovarea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii.

În următorii trei ani se vor organiza şi seminarii de sensibilizare a managerilor clujeni, a reprezentanţilor ONG-urilor şi a angajaţilor autorităţilor publice privind problemele cu care se confruntă persoanele vulnerabile.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.