Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

Porsche Engineering susţine procesul de digitalizare prin filiala din România

Data publicării
Categoria

Porsche Engineering Group GmbH continuă să îşi dezvolte competenţele în sectorul digitalizare.

În acest scop, furnizorul de servicii de inginerie din Weissach a înfiinţat o filială în România. În oraşul universitar Cluj-Napoca, societatea care îşi desfăşoară activitatea la nivel internaţional inaugurează firma Porsche Engineering Romania SRL şi subliniază în acest mod creşterea semnificaţiei care revine activităţii de dezvoltare de software în industria auto, aflată în strânsă legătură cu activitatea tradiţională de proiectare a autovehiculelor. „Prin intermediul noii reprezentanţe din Cluj, activitatea de dezvoltare în beneficiul clienţilor este concentrată în continuare în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului”, afirmă Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering. „Cluj va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră”.

România şi oraşul universitar Cluj-Napoca fac parte din categoria celor mai inovatoare regiuni în domeniul dezvoltării de software din Europa. Un număr ridicat de firme din domeniul IT îşi au originea în această localitate şi se constată existenţa unui cadru dinamic de Start-up. Pentru Porsche Engineering, această situaţie reprezintă un sol fertil ideal pentru soluţiile inovatoare în domeniul dezvoltării de software în sectorul automobilelor. „Numărul de angajaţi din cadrul reprezentanţei din România va fi majorat până la finalul anului la 25 de persoane”, completează Dirk Lappe, director tehnic al Porsche Engineering. „În acest scop avem nevoie de ingineri software de top pe care îi găsim în Cluj.” Suplimentar faţă de festivităţile oficiale organizate de inaugurarea noii reprezentanţe, pentru acest an sunt planificate cooperarea cu universităţile, precum şi participarea la diferite târguri regionale de locuri de muncă pentru a valorifica posibilitatea de a atrage personal suplimentar cu o calificare foarte avansată.

Prin noua filială, furnizorul de servicii de inginerie cu sediul central în Weissach completează competenţele disponibile la celelalte reprezentanţe din Bietigheim-Bissingen, Schwaben, din Praga, Shanghai şi din Nardò, în sudul Italiei. Cooperarea strânsă între reprezentanţe garantează disponibilitatea complexă şi la nivel mondial a competenţelor deţinute de Porsche Engineering cu privire la autovehicul în ansamblu.

Porsche Engineering Group GmbH, Weissach, este un prestator de servicii de inginerie premium pentru producătorii de autovehicule, furnizorii de componente utilizate de către aceştia, precum şi pentru alte branşe. Societatea deţine calitatea de filială controlată integral de către producătorul de automobile sport, Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart. În acest context, specialistul în dezvoltarea de soluţii pentruclienţi oferă caracterul unei întreprinderi mijlocii care dispune de o reţea foarte bine dezvoltată în sud-vestul Germaniei, în combinaţie cu experienţele unui producător de autovehicule care desfăşoară o activitate de succes la nivel mondial. În numele clienţilor, inginerii săi au dezvoltat soluţii complexe – de la concentrarea de componente individuale, la construcţia de module complexe până la planificarea şi realizarea proiectelor de ansamblu, inclusiv gestionarea lansării producţiei de serie.

Circuitul de verificare şi testare Nardò Technical Center din sudul Italiei, care aparţine din anul 2012 societăţii Porsche, oferă în aceeaşi măsură întreprinderii şi clienţilor opţiuni complexe de testare şi verificare. Dezvoltarea de soluţii pentru clienţi constituie un pilon al identităţii Porsche şi reprezintă o componentă importantă a Porsche. Cu toate acestea, în atenţia opiniei publice ajung foarte puţine informaţii în acest sens. Prin intermediul unei politici foarte stricte de confidenţialitate, Porsche Engineering protejează în toate situaţiile strategiile de produs şi identităţile mărcilor clienţilor săi.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.