Orașul Cluj-Napoca

Votează!

Implică-te! Cluj în imagini

Poeme de Marius Ianuş, un interviu inedit şi o nouă rubrică de Irina Petraş în Tribuna nr. 219

Data publicării
Categoria

Cunoscutul poet Marius Ianuş revine în arena publică cu un ciclu de poeme mistice, în numărul 219 (16-31 Octombrie 2011) al revistei culturale Tribuna, publicată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj. Poeme pentru Ioana revelează o altă manieră literară a autorului care s-a consacrat cu o lirică ofensivă şi iconoclastă la mijlocul anilor ’90.

Criticul literar Irina Petraş inaugurează în acest număr o nouă rubrică de autor, intitulată Poezia în văzul lumii, iar Horia Lazăr îşi intitulează eseul Naşterea unei limbi: gunoaie, deşeuri, excremente, făcând un excurs pitoresc prin limba franceză medievală, cu ajutorul unor edicte regale.

Un interviu inedit cu Sorin Toma, fost redactor-şef al oficiosului comunist Scânteia între 1947 şi 1960, aduce detalii semnificative nu doar despre campania de presă împotriva lui Arghezi, ci şi despre convingerile unui activist comunist care şi-a tăiat un deget pentru a nu fi deportat în Germania.

Recentele Întâlniri Internaţionale de la Cluj, dedicate lui Gellu Naum, constituie subiectul principal al rubricii de teatru. Rubrica de plastică este dedicată unui faimos grafician contemporan, Ştefan Bertalan, ale cărui lucrări ilustrează de altfel prezentul număr al Tribunei.

Revista conţine totodată un supliment Tribuna universitaria, cu eseuri despre studii de gen, alcătuit de Mihaela Mudure şi realizat de studente ale Facultăţii de Litere a UBB.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.