Orașul Cluj-Napoca

Exprimă-te!

Implică-te! Cluj în imagini

Omul gras și omul leneş şi beţiv

Data publicării
Autor
Constantin DURA

Aflat la o plimbare la Predeal, ca să urmărească în linişte primul meci al guvernului cu poporul aflat la cinci metri sub zăpadă, domnul Traian Băsescu a mai îmbogăţit tezaurul înţelepciunii românilor cu o descoperire genială: este clar că România nu are dotarea tehnică necesară pentru deszăpezire. Briliant!

Când toată lumea se simțea vinovată că nu a pus mâna pe lopată să desfunde drumurile pentru că nu văzuseră lumina zilei decât la lumânare, iar pe coșul caselor ieșeau doar aburii propriilor respiraţii, noul prim-ministru numit și cel harnic și devreme la serviciu i-a anunţat că sunt leneşi şi n-au decât să sufere că doar nu pentru a-i deszăpezi pe ei a ajuns el în funcție.

Ca de obicei, președintele are dreptate – nu avem dotarea tehnică. Stai putţin, cum adica? Păi care România, adica eu cetățeanul sunt iarăşi vinovat că firmele care iau anual sute de milioane de euro vin la deszăpezire cu excavatoare, betoniere, compresoare și greble. Nu s-a ştiut de ani de zile. Pe aştia nu i-a făcut nimeni graşi, leneşi… ci doar şmecheri, da asta-i legal și lăudabil.

Ca să nu-şi piardă mâna, un individ care rânjeşte pe la televiziuni a rezolvat şi problema morţilor. Din cei 80 de morţi doar unul avut parte de o moarte cu dreptul la un serviciu de înmormântare creştinesc, ceilaţi fiind nişte beţivi şi de aceea au plecat acolo unde nu este nici durere, nici foame sau frig și nici asemenea indivizi care nici de Dumnezeu nu se tem şi nici de oameni n-au ruşine… Ministerul Sănătăţii a început să facă minuni, astfel numărul morţilor anunţaţi iniţial a scăzut și intră în concurenţă cu biserica, care nu s-a prea văzut când e vorba de dat, că au profit milioane de euro. Le-au luat-o înainte Becali, grupuri de suporteri, cluburi de mașini puternice, televiziuni și mai ales ROMÂNUL.

Mult huliţii pompieri, jandarmi, doctori, profesori, militari, poliţiști care toată ziua stau in circa cetățeanului au făcut lucruri minunate arătând că adevăratul patriotism este să-ţi repecţi şi să-i ajuți pe români şi nu o Românie a abstracţiilor. Drept pentru care nu i-a bagat nimeni în seamă și curând vin inundaţiile și atunci iar îşi va aduce aminte preşedintele că din cauza lor n-avem diguri, saci cu nisip şi bărci.

Tabloul pictat de cei din conducere – lucrare colectivă – înfățisând poporul român arată un om leneş, gras și beţiv care stă cu mâna întinsă către stat. Buzunarele acestui om sunt goale pentru că ceea ce nu se vede în tablou dar se vede și se strigă în gura mare este că statul, prin conducatorii lui, i-au luat şi mămăliga de pe masă pe care nici câinii lor preafrumoşi îmbrăcaţi n-o mănâncă.

Opiniile exprimate în acest articol nu reprezintă neapărat poziția Orașul Cluj-Napoca.
Echipa noastră nu își asumă responsabilitatea, explicită sau implicită, asupra eventualelor prejudicii.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.