Orașul Cluj-Napoca

Fii tu primul!

Implică-te! Cluj în imagini

O simulare a Parlamentului European

Data publicării
Categoria

Alternativa Sociala si Capital Uman, biroul zonal Cluj-Napoca, anunță lansarea publică a proiectului O simulare a Parlamentului European, proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret in Acțiune, Actiunea 1.1. Perioada de derulare a proiectului este de șase luni, între 15 Septembrie 2010 și 15 Martie 2011.

În proiect sunt implicați câte cinci tineri din următoarele țări: România, Italia, Portugalia și Turcia.

Obiectivele principale ale proiectului au în vedere încurajarea tinerilor să ia initiativă în vederea rezolvării problemelor lor, încurajarea acestora că au abilitățile și competențele necesare să implementeze proiectele europene propuse, de a dezvolta un spirit al toleranței a diversității și totodată promovarea importanței implicării sociale a tinerilor de a demara noi proiecte de colaborare la nivel european și promovarea modului de învățare nonformală.

Proiectul își propune să le ofere tinerilor o imagine de ansamblu a Parlamentului European și a modului de lucru a acestuia. Toate acestea le vor fi oferite într-un cadru non formal prin care vor experimenta procesele și modul de lucru al Parlamentului European. Tinerii vor fi provocați să se înscrie în comisiile Parlamentului European de interes, să scrie proiecte de lege care să reflecte nevoile tinerilor din comunitatea din care aceștia vin și să găsească cele mai bune metode prin care vor putea pune în practică ideile de îmbunătățire a vieții tinerilor din fiecare comunitate.

Programul se va derula în perioada 22 Octombrie 2010 și 28 Noiembrie 2010 în comuna Petreștii de Jos (județul Cluj), prin desfășurarea de activități ce au la bază metode de educație nonformală. Activitățile vor avea ca temă: prezentarea structurii, a rolurilor, a functionalității Parlamentului European; realizarea unui proiect de lege; tehnici de negociere, dezbatere și susținere a ideilor în public; comisiile de lucru în cadrul Parlamentului European – lucru în echipa; propunerea unui proiect de lege în funcție de nevoile specifice ale comunităților din care fac parte tinerii; dezbaterea și votarea proiectelor de lege. La finele acestor activități desfășurate în decursul a șapte zile va rezulta creșterea cu 20 a numărului de tineri informați despre tot ce cuprinde Parlamentul European, creșterea gradului de informare pentru 20 de tineri referitor la relevanța implicării sociale dar, și dezvoltarea într-un cadru nonformal a abilităților de negociere, dezbatere, argumentare și exprimare în public pentru acești 20 de tineri.

Rezultatele implicării tinerilor în acest proiect vor fi materializate într-un Ghid al tânărului alegător, într- un Calendar 2011 cu propuneri de rezoluții și într-o broșură cu proiecte.

Take stands, take risks, take responsibility!

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.