Orașul Cluj-Napoca

Respectă!

Implică-te! Cluj în imagini

Ghidul educațional al școlilor Carpați

Data publicării
Categoria

În cadrul proiectului Move4Nature, finanţat de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) Secretariatul Interim al Convenţiei Carpatice, Viena, început în anul 2008, s-a realizat un circuit de instruire a cadrelor didactice – Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă în Carpaţi – în şapte judeţe montane implicate în proiect, iar în 2009 a fost realizat şi distribuit în 70 de unităţi şcolare Ghidul educaţional al şcolilor Carpaţi. Acest ghid oferă resurse şi informaţii utile pentru cadrele didactice în vederea introducerii elementelor de sustenabilitate în activităţile educaţionale.

În perioada 21-22 Octombrie 2010 va avea loc la Braşov conferinţa finală a acestui proiect, eveniument la care va participa câte un reprezentant al fiecărei unităţi şcolare implicate în proiect, inspectori de specialitate din cele șapte judeţe (Bihor, Cluj, Vâlcea, Braşov, Harghita, Suceava, Maramureş), reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, precum şi ai UNEP Viena.

Din judeţul Cluj vor participa la Conferinţa finală de la Braşov directorii celor trei şcoli implicarte în proiecte: Şcoala Pelaghia Roşu Mărişel, Şcoala Măguri Răcătău şi Şcoala Săcuieu. Fiecare şcolală va prezenta un portofoliu al activităţilor desfăşurate, prezentări ale modului de desfăşurare a proiectului Move4Nature în comunitatea lor, auxiliare didactice specifice aplicate în activităţile de învăţare organizate pe treseul didactic, exemple de aplicare a informaţiilor şi metodelor, tehnicilor din Ghidul educaţional al şcolilor din Carpaţi. Cele mai valoroase produse (portofolii, auxiliare curriculare…) vor fi selectate de un comisie de experţi şi vor fi premiate, iar cele mai bune exemple de activităţi de învăţare şi auxiliare curriculare vor fi adăugate la ghidul educaţional ca exemple de bună practică.

Lasă un comentariu

Foloseşte cu încredere: <a href="" title=""></a> <strong></strong> <em></em> <blockquote></blockquote>

Încercăm să avem o politică liberală vizavi de comentarii.
Te rugăm să menții o atmosferă pozitivă și constructivă în mesajele tale sau riști să ai accesul blocat.